دریافت کد کارگاهی از دیگر اعمال واجبی است که باید پس از ثبت شرکت انجام دهید. کد کارگاهی کدی ۱۰ رقمی میباشد که به هر کارگاه به صورت منحصر به فرد اختصاص مییابد. هر یک از اعداد موجود در این کد بیانگر مسائل متفاوتی میباشند. ۳ رقم اول این کد ۱۰ رقمی نشانگر شعبه بیمه، ۳ رقم دوم مربوط به نوع فعالیت کارگاه و ۴ رقم آخر کد کارگاه مربوط به شماره پرونده میباشد. هر کارفرما موظف است برای دریافت کد کارگاهی شرکت خود یا خودش اقدام نماید و یا فردی را به عنوان نماینده شرکت برگزیند تا آن نماینده با بررسی کامل نمونه نامه درخواست کد کارگاهی و همچنین در دست داشتن مدارک مورد نیاز اقدام به اخذ کد کارگاهی نماید. در ادامه این مطلب با آگاه ثبت همراه باشید تا اطلاعات بیشتری در ارتباط با نمونه نامه درخواست کد کارگاهی و مزایای داشتن کد کارگاهی با شما در میان بگذاریم.
کد کارگاهی چیست؟
همانطور که پیشتر نیز اشاره کردیم، کد کارگاهی یک کد ۱۰ رقمی انحصاری میباشد که هر کارفرما ملزم به دریافت آن برای شرکت میباشد. در این کد ۱۰ رقمی ۳ رقم اول نشان دهنده شعبه بیمه تامین اجتماعی، ۳ رقم دوم مربوط به نوع فعالیت کارگاه و ۴ رقم سوم به معنی شماره پرونده کارگاه میباشد.
به عنوان مثال کد کارگاهی ۰۱۲۳۶۳۰۰۵۳ را در نظر بگیرید:
- سه رقم اول این کد یعنی ۰۱۲ به معنای این است که شعبه بیمه ، شعبه شماره ۱۲ تهران است.
- ۳ رقم دوم این کد یعنی ۳۶۳ در واقع نوع فعالیت کارگاه را نشان میدهد که منظور از کد ۳۶۳ این است که فعالیت مربوط به تراشکاری میباشد.
- ۴ رقم پایانی این کد کارگاهی نیز ۰۰۵۳ میباشد، یعنی فرد ۵۳ امین نفر از فعالیت در این حوزه میباشند.
معمولا بهترین زمان برای دریافت کد کارگاهی ۱۵ روز پس از ثبت شرکت میباشد. کارفرما و یا پیمانکار شرکت باید پس از بررسی نمونه نامه درخواست کد کارگاهی، به نزدیکترین شعبه حوالی کارگاه مورد نظر مراجعه نماید، آدرس محل فعالیت خود را تایید نماید و نامه درخواست کد کارگاهی را از شعبه گرفته و سپس با در دست داشتن مدارک و همچنین تکمیل نامه درخواست کد کارگاهی مجددا به شعبه مراجعه نماید.
مدارک لازم برای دریافت کد کارگاهی
مدارک لازم جهت دریافت کد کارگاهی برای اشخاص حقیقی و حقوقی متفاوت میباشد که هر یک به شرح زیر هستند:
مدارک لازم برای دریافت کد کارگاهی اشخاص حقیقی
اشخاص حقیقی خود به ۲ دسته کارفرمایانی که دارای پروانه بهره برداری یا تاسیس و یا پروانه کسب باشند، که اصطلاحا به آنها کارفرمایان با اجازه کار گفته میشود و دسته دوم کارفرمایانی که پروانه بهره برداری یا تاسیس و یا پروانه کسب ندارند که به آنها نیز کارفرمایان فاقد اجازه کار گفته میشود که مدارک لازم برای هر یک متفاوت میباشد.
مدارک لازم برای کارفرمایان دارای اجازه کار:
- ارائه فرم نمونه امضاء و اثر انگشت در دفتر خانه اسناد رسمی
- کارت ملی و شناسنامه
- جواز تاسیس یا جواز کسب معتبر یا پروانه کسب
- اجاره نامه رسمی یا سند مالکیت یا صلح نامه کارگاه (عادی یا رسمی)
- در صورت نیاز تاییدیه اتحادیه امور صنفی مربوطه مبنی بر کارفرمایی و بهره برداری کارگاه
مدارک لازم برای کارفرمایان فاقد اجازه کار:
- سند اجاره رسمی
- سند مالکیت اعم از اینکه بصورت رسمی، صلح حقوق و یا دعاوی است.
- دارای آرای مراجع قضایی مبنی بر مالکیت یا اجاره کارگاه باشد.
- بتواند اجاره نامه عادی در زمان فعالیت و تایید بازرسی ارائه کند.
- دارای شراکت نامه عادی و یا محضری باشد.
- دارای وکالت بلاعزل باشد.
- گزارش بازرسی را ارائه دهد.
- دارای تاییدیه اتحادیه های صنفی یا مجمع امور صنفی مربوطه باشد.
مدارک لازم برای دریافت کد کارگاهی اشخاص حقوقی
- اجاره نامه یا سند مالکیت
- کارت ملی و شناسنامه مدیر عامل و اعضای هیئت مدیره
- دفترچه بیمه مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره (در صورت وجود)
- شماره حساب بانکی شرکت
- درخواست کتبی روی سربرگ جهت دریافت کد کارگاهی
- قبض تلفن، برق یا تاییدیه پستی
- اظهارنامه (تقاضانامه) و اساسنامه شرکت
- روزنامه رسمی و آگهی تاسیس شرکت
- آخرین روزنامه تغییرات
پس از تکمیل مدارک خواسته شده و همچنین نمونه نامه درخواست کد کارگاهی، سازمان فردی را مسئل بازرسی کارگاه و راستی آزمایی اطلاعات داده شده به تامین اجتماعی میکند. در صورتی که مشکلی در اطلاعات داده شده نباشد، پس از گذشت حدااکثر ۳۰ روز کد کارگاهی برای کارفرما ارسال خواهد شد.
نکاتی در ارتباط با کد کارگاهی
پس از بررسی نمونه نامه درخواست کد کارگاهی و تکمیل این نامه توسط کارفرما و یا پیمانکار شرکت، لازم است افراد نکاتی را در ارتباط با کد کارگاهی و دریافت آن بدانند. برخی از این نکات به شرح زیر میباشند:
- کد کارگاهی شخص حقیقی در صورت تغییر فعالیت وی و یا تغییر آدرس او تغییر خواهد کرد و کارفرما ملزم به دریافت کد کارگاهی جدید میباشد.
- کد کارگاهی اشخاص حقوقی همیشه ثابت است و در صورتی که پس از ثبت شرکت کد کارگاهی دریافت کرده باشد، همان کد کارگاهی تا زمان انحلال شرکت تغییر نخواهد کرد.
- به هنگام نقل و انتقال کارگاه، دریافت مفاصاحساب از شعبه تامین اجتماعی الزامی میباشد.
- اخذ کد کارگاهی و بیمه کردن کارکنان توسط کارفرما امری ضروری میباشد.
- اگر مدارکی که هنگام درخواست کد کارگاهی به همراه نمونه نامه درخواست کد کارگاهی به شعبه تامین اجتماعی ارائه شدند، دچار هر گونه تغییری شوند، اشخاص ملزم به اعلام تغییرات ایجاد شده و همچنین ثبت آن تغییرات در اداره ثبت شرکتها میباشند. تغییرات همچنین باید در روزنامه رسمی درج شده و مدارک آن به سازمان تامین اجتماعی داده شود.
نمونه نامه درخواست کد کارگاهی
کارفرمایان و پیمانکاران باید ابتدا نمونه نامه درخواست کد کارگاهی که صورت آن را در ادامه خواهید دید، بررسی کرده و اقدام به تکمیل آن نمایند. نمونه نامه درخواست کد کارگاهی به صورت زیر میباشد:
سازمان محترم تامین اجتماعی شعبه ……. تهران بزرگ
با سلام،
احتراما به استحضار میرساند این شرکت جهت به کار گیری پرسنل در دفتر مرکزی خود به آدرس ………………………. (ثبت شده در آگهی تاسیس مورخه …………. اداره ثبت شرکتها و موسسات غیر تجاری) متقاضی دریافت شماره کارگاه مختص دفتر مرکزی به آدرس فوق میباشد. خواهشمند است دستور فرمایید همکاری لازم را مبذول فرمایند.
با تقدیم احترام
…………………..
مدیرعامل