سازمان ثبت اسناد و املاک کشور کجاست؟
نخستین قوانین مرتبط با امور ثبت اسناد در سال 1290 در 143 ماده به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و طبق این قانون، دایره ثبت اسناد در دادگستری تاسیس شدکه بعدها این دایره به اداره کل و سپس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ارتقا یافت. اصلیترین وظیفه این سازمان به ثبت رساندن معاملات، شرکتها، املاک و دارائیهای شخصی اتباع ایران میباشد و پس از ثبت ملزم به حمایت از حقوق مالکیت مشروع و قانونی اشخاص حقیقی و حقوقی میباشد.
لازم به ذکر است که دفاتر ازدواج و طلاق و همچنین دفاتر اسناد رسمی نیز تحت نظارت سازمان ثبت اسناد فعالیت میکنند و تمام اسناد به ثبت رسیده در این دفاتر مربوط به سازمان ثبت اسناد و املاک کشور نیز میباشند.
اهداف و وظایف اصلی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور
اصلیترین هدف و همچنین وظیفه سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، تثبیت و حمایت از حقوق مالکیت مشروع و قانونی اشخاص حقیقی و حقوقی میباشد. رسیدن به همین هدف میتواند موجب پیشرفت امور اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی کشور شود. ارتقاء نظم حقوقی و کاهش دعاوی و همچنین استفاده حداکثری از فناوریهای نوین جهت افزایش ارائه خدمات ثبتی به نحو غیر حضوری، از دیگر اهداف بنیادین سازمان ثبت اسناد و املاک کشور میباشند.
برخی دیگر از وظایف سازمان ثبت اسناد به شرح زیر میباشد:
- استقرار، تثبیت و مستندسازی مالکیت
- ثبت شرکت های تجاری و موسسات غیر تجاری
- تنظیم اسناد رسمی
- تنظیم اسناد مرتبط با وقایع ازدواج و طلاق
- ثبت اختراعات
- ثبت طرحهای صنعتی
- ثبت علائم تجاری
- ثبت نشانههای جغرافیایی
- اجرای مفاد اسناد رسمی
انجام امور مرتبط با سامانه ثبت اسناد و املاک کشور به صورت غیر حضوری
با روی کار آمدن سامانه سازمان ثبت اسناد کشور، امکان انجام و رسیدگی به بسیاری از امور مربوط به این سازمان به صورت غیر حضوری فراهم شد. این سامانه که دارای بخشی به نام «میز خدمات الکترونیک» میباشد، امکان انجام امور بدون نیاز به حضور فیزیکی و مراجعه به سازمان را فراهم نموده است. برخی از خدمات غیر حضوری که این سامانه برای مشتریان خود فراهم کرده است عبارتند از:
- ثبت اظهارنامه اختراع
- ثبت اظهارنامه علامت
- ثبت اظهارنامه طرح صنعتی
- ثبت اظهارنامه علائم تجاری
- جستجو در بانک اختراعات
- جستجو در بانک طرحهای صنعتی
- پیگیری پرونده اجرا
- پرداخت هزینه تقاضانامه صدور سایر اجراییه
- ثبت درخواست صدور سند مالکیت
- مدیریت اطلاعات و مستندسازی املاک دولتی
- صورتجلسه تغییرات
- پذیرش اظهارنامه پلمپ دفاتر قانونی
- درخواست کد فراگیر
- چپیگیری درخواستها و یا انصراف از آنها
برای انجام خدمات گفته شده به صورت غیر حضوری باید ابتدا به نشانی اینترنتی https://www.ssaa.ir/ مراجعه نموده و در بخش میز خدمات الکترونیک این سامانه وارد قسمت مورد نظر خود شوید. سپس اطلاعات خواسته شده را وارد نموده و از خدمات غیر حضوری بهرهمند شوید.
مزایای استفاده از خدمات اینترنتی سامانه ثبت اسناد و املاک کشور
همانطور که اشاره کردیم، امکان انجام غیرحضوری بسیاری از امور مرتبط به این سازمان فراهم گشته است و کاربران میتوانند با ورود به نشانی اینترنتی https://www.ssaa.ir/ از این خدمات غیر حضوری بهرهمند شوند. بدیهی است که انجام امور به صورت اینترنتی مزایای بسیار زیادی دارد. برخی از مزایای استفاده از خدمات اینترنتی این سازمان به شرح زیر میباشند:
- یکی مهمترین مزایای انجام امور به صورت اینترنتی صرفهجویی در زمانمیباشد. در حالت کلی انجام امور اداری نیازمند زمان بسیار زیادی میباشد، اما انجام امور به صورت اینترنتی میزان زمان مورد نیاز برای انجام امور را کوتاهتر میکند.
- با وجود شرایط کنونی و ترافیکهای سنگین و آلودگی هوا، عدم خروج از خانه و همچنین انجام امور از منزل میتواند موجب حفظ سلامت روحی و جسمی شما شود. پس دومین مزیت استفاده از خدمات اینترنتی، دور ماندن از ترافیک و آلودگیها و بیماریها میباشد.
- در وبسایت و به هنگام انجام امور به صورت اینترنتی امکان بررسی کامل مدارک مورد نیاز برای انجام آنها وجود دارد.
- در صورت بروز خطا در هر یک از مراحل انجام امور و استفاده از خدمات اینترنتی سازمان ثبت اسناد، نیازی به مراجعه مجدد به سازمان نیست و میتوانید مشکلات را به صورت اینترنتی رفع نمایید.
- امکان مطالعه بخش پرسشهای متداول در سایت وجود دارد و ممکن است پاسخ سوالات شما در این بخش یافت شود.
برای اطلاع از مراحل ثبت شرکت کلیک کنید.
راهبردها و سیاستهای کلی سامانه ثبت اسناد و املاک کشور
به طور کلی سیاستها و راهبردهای کلی سازمان ثبت اسناد به شرح زیر میباشند:
- ایجاد تسریع در در ارائه خدمات ثبتی به ذینفعان و کاهش مراجعات حضوری
- تثبیت و شفافسازی اطلاعات مالکیتها
- شفافسازی معاملات رسمی و نقل و انتقالات
- ارتقاء نظارت، بازرسی و پاسخگویی
- بازنگری قوانین و اصلاح آنها در صورت نیاز و همچنین استانداردسازی رویهها
- ارتقاء سطح آگاهیهای عمومی
برای ثبت برند کلیک کنید.
ادارات سامانه ثبت اسناد و املاک کشور
همانطور که پیشتر نیز اشاره کردیم دفاتر اسناد رسمی و همچنین دفاتر ازدواج و طلاق نیز تحت نظارت این سازمان فعالیت میکنند. به طور کلی میتوان گفت که ادارات تحت نظارت سازمان ثبت اسناد به 3 گروه تقسیم میشوند که این 3 گروه عبارتند از:
- اداره امور اسناد
- اداره امور املاک
- اداره ثبت شرکت ها و علائم تجارتی و اختراعات
هر یک از این ادارات اگرچه تحت نظارت سازمان ثبت اسناد کشور فعالیت میکنند، اما وظایفی متفاوت از یکدیگر دارند و در حوزههای مختلفی فعالیت میکنند.
سلام خسته نبامده ممنون کشور خانه چند سند بده