شرکت چیست؟

تاسیس و تعریف شرکت یک مطلب بسیار مهم و پیچیده است که اگر برای شما ساده نشود، ممکن اس در انتخاب آن با مشکل هایی  رو به رو شوید.
مطالعه ی شرکت ها و تعریف آنها از جهات مختلف، مفید می باشد. ثبت شرکت های تجاری از نظر اقتصادی، اهمیتی فراوان دارند؛ زیرا هر چند تعداد آن ها از  تاجران انفرادی به مراتب کمتر است، ولی ابزار و سرمایه مجموعه های صنعتی و تجاری به آن ها تعلق دارد. این نکته از دیرباز صادق بوده و در عصر ما، با تغییرات و تحولات بنیادی اقتصادی و سیاسی که شاهدیم، صورت آشکارتری به خود می گیرد.

در این مقاله ما به تعریف و بیان انواع شرکت ها پرداخته ایم و سعیمان بر این بوده تا مطالب بسیار مختصر و مفید باشند تا به راحتی محتوای آنها مانند ویتامین های مورد نیاز بدن به شما جذب شود.

تعریف شرکت به زبان ساده

ساده ترین تعریفی که می توان از شرکت کرد به این صورت است که، تعریف شرکت در اصطلاح حقوقی اجتماع تعدادی از افراد است که فعالیت خاصی را اعم از تجاری ، فرهنگی و اجتماعی انجام می دهند.
یا به بیان دیگر، شرکت به معنای شریک شدن، انباز گشتن ، همدست شدن در کاری است و اگر بخواهیم این تعریف را کمی باز کنیم، برای تعریف شرکت، بهتر است که اینگونه بیان کنیم که:

با وجود افزایش تحولات زندگی شهری، افراد می توانند با کنار هم قرار دادن سرمایه، تخصص و تفکر خود درجهت کسب سود و منفعت بیشتر، عقد یا قراردادی را منعقد می کنند که “شرکت” نام دارد و بر اساس این قرارداد، سود حاصل از سرمایه را بین خود تقسیم می نمایند. باید توجه داشت، شرکت ها از تاریخ ثبت آنها دارای شخصیت حقوقی می شوند و از آن زمان است که دارای حقوق و تکالیف می شوند و می توانند از امتیازات آن استفاده نمایند اشخاص حقوقی توسط مقاماتی که به موجب قانون یا اساسنامه خود دارای صلاحیت هستند ، اداره می شوند.

3 بخش مهم ثبت شرکت خارجی در ایران، یکی از مقاله های پر محتوای ما در زمینه ی ثبت شرکت های خارجی در ایران است که خواندن آن را به علاقه مندلن، پیشنهاد میکنیم.

تعریف موسسه به زبان ساده

موسسه در واقع نهادی است غیر تجاری، که به منظور ارائه خدمات ایجاد می شوند.که به دو صورت انتفاعی (جهت کسب سود) و غیر انتفاعی(بدون نفع) تاسیس و ثبت می شود.

به دلیل وجود تحولات و تغییرات اقتصادی، اغلب اشخاص جهت راکد نماندن سرمایه و پیشرفت و رونق وضعیت اقتصادی خود، اقدام به تاسیس شرکت می کنند. از آنجا که هر شخصی که سرمایه گذاری می کند در پی به دست آوردن سود بیشتر می باشد باید با مفاهیم شرکت، چگونگی تاسیس شرکت و حقوق و تکالیف یک شخص حقوقی آشنایی داشته باشید تا متحمل ضرر و زیان نشوید.

 

شرکت ها بر اساس تاسیس آنها در 2 نوع تعریف می شوند

  • شرکت های تجاری
  • شرکت های حقوقی یا مدنی

 

یکی از موارد حائز اهمیت در حوزه ثبت موسسه غیرتجاری، هزینه های مربوط به تاسیس موسسه میباشد؛ تعرفه ثبت موسسه متشکل از چندین خدمت است که ما برای شما در مقاله هزینه های تاسیس و ثبت نمودن موسسه به طور کامل بررسی نموده ایم. چه خوب است که با مطالعه این مقاله ی پرمحتوا، تمامی هزینه ها و تعرفه هارا بدانید و سپس به ثبت موسسه بپردازید.

 

انواع شرکت های تجاری و تعریف آنها

برای اطلاع از انواع شرکتها می توانید از اینجا، مقاله مرتبط را مطالعه نمایید.

در یک طبقه بندی ساده، شرکت های تجاری را از لحاظ مقدار و میزان مسئولیت اعضا، می توان به چهار دسته به شرح زیر تعریف نمود:

  1. شرکت های تجاری سرمایه ای

    در این شرکت ها مسئولیت شرکا محدود به میزان سرمایه یا درصد سهام سرمایه هر شریک می باشد، مانند شرکت های سهامی عام و خاص و شرکت با مسئولیت محدود

  2. شرکت های تجاری شخصی

    در این نوع شرکت ها مسئولیت شرکا نامحدود است و تعهدات شرکت بین شرکا وابسته به میزان سرمایه شان تقسیم می شود، مانند شرکت های تضامنی و نسبی

  3. شرکت های تجاری مختلط

    در این نوع شرکت ها مسئولیت بعضی از شرکا محدود به سرمایه آن ها و مسئولیت دیگران نامحدود است. این شرکت ها در واقع از مخلوط کردن شرکت های سرمایه ای و شخصی به وجود می آیند، مانند شرکت های مختلط سهامی و غیر سهامی. شرکای نوع اول را شرکای عادی و شرکای نوع دوم را شرکای ضامن می گویند.

  4. شرکت های تجاری کمیتی

    در این نوع شرکت ها تعداد سرمایه گذاران زیاد است و شرکا مسئولیتی ندارند و اصولاَ قصد از ایجاد آن ها رفاه اعضای آن است. شرکت های تعاونی از این دسته اند که شرکا در آن مسئولیتی به عهده ندارند.

در مقاله ی انواع مدارک تاسیس شرکت، می توانید تمامی مدارک لازم برای تاسیس شرکت را بخوانید.

 

یکی از مهم ترین کارهایی که هر شرکت و یا کسب و کاری باید پس از تاسیس و راه اندازی خود آن را  به دست آورد و اخذ کند، رتبه بندی می باشد. رتبه بندی برای هر شرکتی فواید بسیار زیادی را به همراه دارد که به عنوان مثال میتوان برای شما اینطور گفت که شما با کسب گرید و رتبه مناسب شرکت خود، می توانید از نقاط ضعف و قوت خود با خبر شوید و تمام تلاش خود را جهت رشد و تقویت نقاط قوت و رفع نقاط ضعف و نواقص خود به کار بگیرید. مقاله ی رتبه بندی شرکت ها و مراحل اخذ آن را مطالعه کنید.

 

تاسیس شرکت

 

ثبت شرکت فوری دارای مزایای بسیار مهمی است که شمارا در عرصه‌ی رقابت ها از رقیبانتان پیش می‌اندازد؛ تمامی از مزیت هارا در مقاله مزایای ثبت شرکت فوری به طور کامل بررسی نموده ایم تا با درنظر گرفتن این مزایا به ثبت شرکت فوری بپردازید.

 

قسمت های مختلف شرکت های تجاری بر اساس تعریف و ثبت آنها

شرکت های تجاری، بر اساس ماده 20 قانون تجارت به 7 قسمت به بیان زیر، طبقه بندی می شوند.

  1. شرکت های سهامی
  2. شرکت های با مسئولیت محدود
  3. شرکت های تضامنی
  4. شرکت های نسبی
  5. شرکت های مختلط سهامی
  6. شرکت های مختلط غیر سهامی
  7. شرکت های تعاونی تولید و مصرف

 

در رابطه با نحوه ی شکل گیری انواع شرکت ها و تعریف آنها و همچنین نحوه ی ثبت هرکدام، در سایر مقالات به طور اختصاصی و کامل نوشته ایم؛ شما عزیزان می توانید با مراجعه به صفحه ی مقالات آگاه ثبت، هرچه لازم است بدانید را به راحتی در دسته بندی های دقیق ما پیدا کرده و بخوانید.

 

محبوبیت 3 نوع از این شرکت ها از بقیه ی آنها بیشتر است که ما در این مقاله، لازم دیدیم تا این 3 نوع شرکت محبوب که برای شما بیان کردیم را مقداری تعریف کنیم تا شما عزیزان اطلاعات اولیه را کسب کنید و اگر نبیاز به مطالب تکمیلی این موضوع داشتید، به مقالات دیگر مراجعه کنید.

 

آمار نشان داده که 86% از افرادی که قصد ثبت شرکت را دارند در اواسط این مسیر، به علت پیچیده بودن آن دست از کار می‌کشند. ثبت شرکت یکی از مسائل ثبتی است که برای یک متخصص امور ثبتی کار ساده ای می‌باشد. به شما پیشنهاد می‌کنیم با مطالعه مقاله ثبت شرکت به یک متخصص امور ثبت شرکت تبدیل شوید و شرکت را به خوبی ثبت کنید. در ضمن لازم به ذکر است که در این مسیر، آگاه ثبت همواره با مشاوره رایگان تلفنی کنار شما خواهد بود.

 

شرکت های سهامی

شرکت سهامی شرکتی است که سرمایه آن به سهام تقسیم شده و مسئولیت صاحبان سهام محدود به مبلغ اسمی سهام آن‌ها است. شرکت سهامی، بازرگانی محسوب می شود حتی اگر عملیات آن امور بازرگانی نباشد.

 

شرکت سهامی عام

نوعی از شرکت سهامی می باشد که در آن ، موسسان بخشی از سرمایه شرکت را از طریق فروش سهام به مردم تامین می کنند که نتیجه ی این رویداد ، اجتماع سرمایه های کوچک می باشد که نتیجه ی آن می تواند یک فعالیت اقتصادی بزرگ باشد.هنگام تاسیس، سرمایه شرکت سهامی عام از پنج میلیون ریال نباید کمتر باشد.

 

شرکت سهامی خاص

شرکتی است تجاری که تمام سرمایه آن منحصرا توسط موسسین آن تامین گردیده و تمام سرمایه به سهام تبدیل شده است. مسئولیت هر یک از سهامداران محدود به مبلغ اسمی سهام آنها می باشد.این به آن معناست که در صورت مدیون شدن شرکت ، هیچ یک از طلبکاران حق رجوع به اموال شخصی شرکاء را ندارد.

 

 شرکت با مسئولیت محدود

شرکتی است که دو یا چند نفر برای انجام امور تجاری شرکتی را تشکیل می دهند که مسئولیت هر یک از شرکاء در پرداخت بدهی ها و تعهدات شرکت فقط تا میزان سرمایه آنها می باشد. در اسم شرکت باید عبارت (با مسئولیت محدود) قید شود و همچنین اسم شرکت نباید متضمن نام هیچ یک از شرکاء باشد والا شریکی که اسم او در نام شرکت قید شده است، در مقابل اشخاص ثالث حکم شریک ضامن در شرکت تضامنی را خواهد داشت.

پیشنهاد آگاه ثبت به شما، مطالعه ی مقاله ی مزایای ثبت شرکت با مسئولیت محدود است. تا از تمامی مزایا و معایب ثبت این شرکت در مقابل بقیه ی انواع شرکت ها مطلع شوید.

 

شرکت تعاونی

شرکتی است که اشخاص حقیقی به منظور رفع نیازمندی های مشترک و بهبود وضع اقتصادی و اجتماعی ‌شرکاء، از طریق همکاری و تشریک مساعی در جهت اهداف ذکر شده در قانون بخش تعاونی تشکیل می شود. باید توجه داشت تعداد اعضاء شرکت تعاونی نباید از هفت نفر کمتر باشد.

 

تمامی تعرفه ها و هزینه ثبت شرکت را در مقاله ای برای شما بیان کرده ایم، تا متقاضیان به این تعرفه ها دسترسی داشته باشند و بتوانند این هزینه هارا مدیریت کنند؛ ولی لازم به ذکر است که معیار های زیادی در تعیین هزینه ثبت شرکت دخیل است مثلا اگر شرکت تان کوچک باشد، هزینه روزنامه رسمی یک قیمت است، اگر شرکت تان بزرگ باشد ، هزینه روزنامه رسمی گران تر خواهد شد. نه تنها روزنامه رسمی بلکه هزینه های دیگر نظیر وکیل، آگهی های ثبتی، واریزی های قانونی و … نیز نسب به نوع شرکت، تعداد اعضا، موضوعات شرکت و … متغیر و متفاوت خواهد بود.

 

برای جلوگیری از سوء استفاده شرکت ها چه اقدامی صورت گرفته؟

برای جلوگیری از سوء استفاده احتمالی شرکت های کاغذی، تمامی اشخاص حقوقی موظفند شناسه ملی دریافت کنند. این رقم به منظور شناسایی شخص حقوقی می باشد. امروزه بدون دریافت شناسه ملی، شرکت امکان فعالیت ندارد. جهت دریافت شناسه ملی به http://www.ilenc.ir/ مراجعه فرمایید یا اگر از دست اداره های دولتی خسته شده اید، از تخصص مشاوران موسسه حقوقی آگاه ثبت به صورت رایگان بهره مند شوید.

“ثبت شرکت با به حال به این راحتی نبوده است.”

اگر این جمله برای شما عملی شده، قطعا از مشتریان آگاه ثبت هستید؛ پس اگر در فکر تاسیس شرکت هستید، بهتر است با پر کردن فرم این صفحه، از مشاوره رایگان، متخصصان امور ثبتی موسسه حقوقی آگاه ثبت بهره مند شوید.

دیدگاه های دیگران
هیچ نظری وجود ندارد.

دیدگاه خود را ثبت کنید

آخرین مقالات

مشاهده همه

تمدید برند

از مهم‌ترین ویژگی‌های مشاغل و کسب و کارهای موفق، داشتن علامت تجاری و برند است. اما هر برند ثبت شده دارای اعتبار محدود می‌باشد و برای استفاده…

ثبت شرکت رایگان

ثبت شرکت رایگان در انواع شرکتهای : سهامی عام، سهامی خاص، مسئولیت محدود، تضامنی، تعاونی، نسبی، مختلط سهامی و غیر سهامی، دانش بنیان و … توسط سامانه…

ثبت شعبه و نمایندگی شرکت

شرکت‌ها و اشخاص حقوقی، گاهاً قصد دارند کسب و کار و فعالیت خود را گسترش دهند و خدمات مربوط به کسب و کار خود را در نقاط…

ثبت مؤسسه حقوقی

مؤسسات حقوقی در دو نوع غیرانتفاعی یا غیرتجاری با هدف انجام اموری غیر از فعالیت‌های تجاری راه اندازی می‌شوند. این مؤسسات می‌توانند به عنوان امور خیریه، پژوهش‌های…