دلیل اینکه در این مقاله درباره انواع شرکت می خواهیم صحبت کنیم، این است که شما زمانی که قصد ثبت شرکت را داشته باشید، نیاز است تا آنها را به خوبی بشناسید. هر کدام از انواع شرکت ها مزایا و معایب خاص خود را دارند و ثبت بعضی آنها راحت تر می باشد. با وجود افزایش تحولات زندگی شهری، افراد تصمیم گرفتند با کنار هم قرار دادن سرمایه، تخصص و تفکر خود درجهت کسب سود و منفعت بیشتر، عقد یا قراردادی را منعقد می کنند که “شرکت” نام دارد و بر اساس این قرارداد، سود حاصل از سرمایه را بین خود تقسیم نمایند. که پس از آن انواع شرکت ها بر سر کار آمدند که در این مقاله که توسط متخصصان امور ثبتی آگاه ثبت نوشته شده به این انواع و بررسی آنها پرداخته تا این انواع را برای شما تعریف کند.
انواع شرکت ها در زمان ثبت
-
-
- شرکتهای مدنی شرکتهایی هستند که برای انجام یک عملیت مشخص و مشترک به وجود آمده اند و میتوانند در زمینههای مختلف کسب و کار یا پیشه وری فعالیت کنند. هر یک از اعضاء این شرکتها، در سود و زیان فعالیت شرکت به یک میزان سهیم هستند و کسی بیشتر یا کمتر سودی نمی برد یا ضرری نمی بیند.
-
شرکت های مدنی دو زیر گروه دارند:
- شرکتهای انتفاعی
- شرکتهای غیرانتفاعی
ثبت موسسه سریع از خدمات پرطرفداری است که امروزه بازار داغی پیدا کرده است، مراحل ثبت موسسه فوری را در مقالهای به طور کامل برای شما بررسی نمودیم؛ که مطالعه آنرا به شما پیشنهاد میکنیم. مطالعه این مقالهی ارزنده خالی از لطف نیست.
-
- شرکتهای تجاری شرکت هایی هستند که برای انجام عملیات بازرگانی و مالی در قرارد های کاملا رسمی که بین دو یا چند نفر با تعیین میزان سرمایه، میزان سود بری و تعیین حدود مسئولیتها تنظیم می شود، تأسیس می گردند.
آمار نشان داده که 86% از افرادی که قصد ثبت شرکت را دارند در اواسط این مسیر، به علت پیچیده بودن آن دست از کار میکشند. ثبت شرکت یکی از مسائل ثبتی است که برای یک متخصص امور ثبتی کار ساده ای میباشد. به شما پیشنهاد میکنیم با مطالعه مقاله ثبت شرکت به یک متخصص امور ثبت شرکت تبدیل شوید و شرکت را به خوبی ثبت کنید. در ضمن لازم به ذکر است که در این مسیر، آگاه ثبت همواره با مشاوره رایگان تلفنی کنار شما خواهد بود.
انواع شرکت های تجاری هشت زیرگروه دارند:
- شرکت تجاری-سهامی خاص
- شرکت تجاری-سهامی عام
- شرکت تجاری با مسئولیت محدود
- شرکت تجاری نسبی
- شرکت تجاری تضامنی
- شرکت تجاری مختلط سهامی
- شرکت تجاری مختلط غیرسهامی
- شرکت تجاری تعاونی تولید و مصرف
انواع شرکت ها و تعاریف هر یک از آن ها
ردیف | نوع شرکت | توضیح مختصر |
---|---|---|
1 | شرکت سهامی | شرکتی که سرمایه آن به سهام تقسیم شدهاست. |
2 | شرکت با مسئولیت محدود | مسئولیت همهی شرکاء به اندازهی سرمایهای است که سرمایهگذاری کردهاند. |
3 | شرکت مختلط سهامی | ترکیبی از شرکت سهامی و شرکت شخصی است. |
4 | شرکت تضامنی | تمامی شرکاء برای تمامی تعهدات شرکت مسئول هستند. |
5 | شرکت نسبی | یک نوع شرکت شخصی است که در آن برخی شرکاء به نسبت سرمایهای که وارد کردهاند مسئولیت دارند. |
6 | شرکت دانش بنیان | شرکتهایی که با استفاده از دانش فنی و تخصصی خاص خود، محصول یا خدماتی نوین را ارائه میدهند. |
7 | شرکت تعاونی | شرکتی که با هدف همکاری اقتصادی اعضاء خود و بر اساس اصول تعاونی فعالیت میکند. |
در این مقاله قصد داریم شما را با ۸ تعریف از انواع شرکت های تجاری که شامل سهامی عام، سهامی خاص، با مسئولیت محدود، تضامنی، مختلط غیرسهامی، مختلط سهامی، نسبی و تعاونی می باشد، آشنا کنیم تا با آگاهی کامل بتوانید به امور مربوط با این شرکت ها بپردازید.در صورت هر گونه ابهام و اطلاعات بیشتر راجع به هر کدام از شرکت ها ،به طور جداگانه نام شرکت مربوطه را در سایت ویکی پدیا یا وبلاگ آگاه ثبت جستجو کنید و مقاله مرتبط با آن را مطالعه کنید تا تعریف دقیق تری از انواع شرکت به دست آورید.
در مقاله ی انواع مدارک ثبت شرکت، می توانید تمامی مدارک لازم برای تاسیس شرکت را بخوانید.
شرکت سهامی عام چیست؟
ثبت شرکت سهامیعام، یک نوع از انواع شرکت های بازرگانی است که سرمایه ی آن به سهام، تقسیم شده که بخشی از این سرمایه از راه فروش سهام به مردم بدست می آید. در شرکت سهامیعام، تعداد سهامداران نباید از سه نفر کمتر باشد و مسئولیت سهامداران، محدود به مبلغ سهام آنهاست. در این شرکت، عبارت «شرکت سهامی عام» باید قبل و بعد از نام شرکت، در تمامی مدارک ذکر شود.
شرکت سهامی خاص چیست؟
ثبت شرکت سهامی خاص، شرکت بازرگانی است که تمام سرمایهی آن به طور کامل توسط مؤسسین، بدست می آید و سرمایهی آن به سهام، تقسیم شده و مسئولیت صاحبان سهام، محدود به مبلغ سهام آنهاست. تعداد سهامداران نباید از سه نفر کمتر باشد و عنوان «شرکت سهامی خاص» باید قبل و بعد از نام شرکت، در تمامی مدارک ذکر شود.
شرکت با مسئولیت محدود چیست؟
ثبت شرکت با مسئولیت محدود، شرکتی است که بین دو یا چند نفر برای امور تجاری تشکیل شده است و هر یک از شرکا بدون اینکه سرمایه به سهام یا قطعات سهام تقسیم شده باشد، فقط به میزان سرمایهی خود نسبت به قروض و تعهدات شرکت مسئولیت دارند. به زبان سادهتر می توان گفت در صورتی که شرکت ورشکسته شود و نتواند پاسخگوی طلبکاران باشد تنها سرمایه سهامداران از بین میرود و طلبکاران نمیتوانند باقی مانده مطالبات خود را از اموال شرکای شرکت مطالبه کنند. در نام شرکت باید عبارت ‹‹با مسئولیت محدود›› به طور کامل ذکر شود.
شرکت تضامنی چیست؟
شرکت تضامنی، شرکتی است که تحت عنوان مخصوصی برای امور تجاری بین دو یا چند نفر با مسئولیت تضامنی تشکیل میشود. اگر دارایی و سرمایه ی شرکت برای تأدیهی تمام قروض کافی نباشد، هر یک از شرکا مسئول پرداخت تمام قروض شرکت هستند. هر قراری که بین شرکا برخلاف این، صورت بگیرد در مقابل اشخاص ثالث، بی اثر خواهد بود. در نام شرکت تضامنی باید عبارت «شرکت تضامنی» و حداقل اسم یک نفر از شرکا ذکر شود.به نوعی دیگر می توان گفت که اگر نام برخی مالکان شرکت در نام شرکت قید شده باشد، شرکت تضامنی محسوب میشود.
شرکت مختلط غیرسهامی چیست؟
شرکت مختلط غیرسهامی یکی دیگر از انواع شرکتهای قابل ثبت در ایران یا خارج از کشور است، که برای امور تجاری تحت عنوان مخصوصی بین یک یا چند نفر شریک ضامن و یک یا چند نفر شریک با مسئولیت محدود، بدون انتشار سهام، تشکیل میشود. شریک ضامن، مسئول تمامی قروضی است که ممکن است علاوه بر دارایی شرکت وجود داشته باشد. شریک با مسئولیت محدود، شخصی است که مسئولیت او فقط به میزان سرمایهای است که درشرکت قرار داده است و یا می خواهد قرار دهد. در اسم شرکت باید عبارت «شرکت مختلط» و حداقل اسم یکی از شرکای ضامن، ذکر شود.
آمار نشان داده که 86% از افرادی که قصد ثبت شرکت را دارند در اواسط این مسیر، به علت پیچیده بودن آن دست از کار میکشند. ثبت شرکت یکی از مسائل ثبتی است که برای یک متخصص امور ثبتی کار ساده ای میباشد. به شما پیشنهاد میکنیم با مطالعه مقاله ثبت شرکت به یک متخصص امور ثبت شرکت تبدیل شوید و شرکت را به خوبی ثبت کنید. در ضمن لازم به ذکر است که در این مسیر، آگاه ثبت همواره با مشاوره رایگان تلفنی کنار شما خواهد بود.
یکی دیگر از انواع شرکت، شرکت مختلط سهامی چیست؟
شرکت مختلط سهامی،نوعی شرکت است که تحت عنوان مخصوصی بین یک عده شرکای سهامی و یک یا چند نفر شریک ضامن تشکیل میشود. شرکای سهامی کسانی هستند که سرمایهی آنها به صورت سهام یا قطعات سهام متساوی القیمه درآمده و مسئولیت آنها تا میزان همان سرمایهای است که در شرکت دارند. شریک ضامن کسی است که سرمایهی او به صورت سهام درنیامده و مسئول تمامی قروضی است که ممکن است علاوه بر دارایی شرکت وجود داشته باشد .در صورت تعدد شریک ضامن، مسئولیت آنها در مقابل طلبکاران و روابط آنها با یکدیگر، تابع مقررات شرکت تضامنی خواهد بود. در نام شرکت باید عبارت «شرکت مختلط» و حداقل اسم یکی از شرکای ضامن ذکر شود .
شرکت نسبی چیست؟
شرکت نسبی شرکتی است که برای امور تجاری، تحت عنوان مخصوص بین دو یا چند نفر تشکیل میشود و مسئولیت هریک از شرکا به نسبت سرمایهای است که در شرکت قرار داده اند. در اسم شرکت نسبی عبارت «شرکت نسبی» و حداقل اسم یکی از شرکا باید ذکر شود؛ در صورتی که اسم شرکت شامل اسامی تمام شرکا نباشد بعد از اسم شریک یا شرکایی که ذکر شده عبارتی از قبیل «و شرکا» و «و برادران» اجباری است.
شرکت تعاونی چیست؟
یکی دیگر از انواع شرکتها، شرکت تعاونی شرکتی است که طبق قانون تجارت جمهوری اسلامی ایران، تمام یا حداقل ۵۱% سرمایهی آن به وسیلهی اعضا در اختیار شرکت تعاونی قرارگیرد و وزارتخانهها، سازمانها، شرکتهای دولتی و وابسته به دولت و تحت پوشش دولت، بانکها، شهرداریها، شوراهای اسلامی کشوری، بنیاد مستضعفان و سایر نهادهای عمومی میتوانند طبق ماده ای از راه وام بدون بهره یا هر راه مشروع دیگر از قبیل مشارکت، مضاربه، مزارعه، مساقات، اجاره، اجاره به شرط تملیک، بیع شرط، فروش اقساطی و صلح، اقدام به کمک در تأمین یا افزایش سرمایهی شرکت های تعاونی نمایند، بدون آن که عضو باشند.
یکی از موارد حائز اهمیت در حوزه ثبت موسسه غیرتجاری، هزینه های مربوط به تاسیس موسسه میباشد؛ تعرفه ثبت موسسه متشکل از چندین خدمت است که ما برای شما در مقاله هزینه های تاسیس و ثبت نمودن موسسه به طور کامل بررسی نموده ایم. چه خوب است که با مطالعه این مقاله ی پرمحتوا، تمامی هزینه ها و تعرفه هارا بدانید و سپس به ثبت موسسه بپردازید.
قوانین مربوط به انواع شرکت
- در مواردی که دستگاههای دولتی در تأسیس تعاونی، شریک می شوند در طی مدتی که با موافقت طرفین درضمن عقد شرکت، تعیین خواهد شد، سهم سرمایهگذاری دولت به تدریج بازپرداخت و صددرصد سرمایه به تعاونی تعلق خواهدگرفت.
- تعاونیهای تولیدی، شامل تعاونی هایی است که در امور مربوط به کشاورزی، دام داری، دام پروری، پرورش و صید ماهی، شیلات، صنعت، معدن، عمران شهری و روستایی و نظیر اینها فعالیت میکنند.
- تعاونیهای توزیع، عبارتند از تعاونیهایی که نیاز مشاغل تولیدی و یا مصرف کنندگان عضو خود را در چهارچوب مصالح عمومی و به منظور کاهش هزینهها و قیمتها تأمین میکنند.
- تعاونیهای موضوع این قانون با رعایت قوانین و مقررات میتوانند به امور صادرات و واردات در حیطه موضوع خود بپردازند.
شباهت انواع شرکت ها
وجود شریک:
- حداقل 2 شریک در ( شرکت تضامنی، شرکت نسبی، شرکت با مسئولیت محدود، شرکت مختلط غیر سهامی )
- حداقل 3 شریک در ( شرکت سهامی خاص ، شرکت مختبط سهامی )
- حداقل 5 شریک در ( شرکت سهامی عام )
- حداقل 7 شریک در ( شرکت تعاونی تولید و مصرف )
تمامی تعرفه ها و هزینه ثبت شرکت را در مقاله ای برای شما بیان کرده ایم، تا متقاضیان به این تعرفه ها دسترسی داشته باشند و بتوانند این هزینه هارا مدیریت کنند؛ ولی لازم به ذکر است که معیار های زیادی در تعیین هزینه ثبت شرکت دخیل است مثلا اگر شرکت تان کوچک باشد، هزینه روزنامه رسمی یک قیمت است، اگر شرکت تان بزرگ باشد ، هزینه روزنامه رسمی گران تر خواهد شد. نه تنها روزنامه رسمی بلکه هزینه های دیگر نظیر وکیل، آگهی های ثبتی، واریزی های قانونی و … نیز نسب به نوع شرکت، تعداد اعضا، موضوعات شرکت و … متغیر و متفاوت خواهد بود.
انواع شرکت ها و قراردادها
تشکیل شرکت، ماهیت قراردادی دارد که به صورت اساسنامه یا شرکتنامه تنظیم می شود. لذا، رعایت شروط اساسی صحت معاملات یعنی قصد و رضا ،اهلیت ، موضوع با شرایط خاص آن ، مشروعیت جهت ، ضروری است و عدم رعایت این شروط ، منجر به بطلان یا عدم نفوذ شرکت خواهد بود.علاوه بر این شرایط ، یک سری شرایط شکلی هم مانند ضرورت وجود قرارداد کتبی ، برای تشکیل شرکت لازم است.
آورده شرکا (سرمایه) در انواع شرکت
- نقدی : آورده ای که موضوع آن وجه نقد باشد.
- غیر نقدی : مال مادی (منقول و غیر منقول) مال غیر مادی : (حق تالیف ،حق اختراع ،حق کسب و پیشه ،حق انتفاع ،دانش فنی) هنر (کار ،صنعت، فعالیت)
قابل ذکر است ارزیابی آورده های غیر نقدی موسسان، توسط کارشناس رسمی وزارت دادگستری که به صورت کتبی اعلان نظر می کند انجام می شود.(ماده ی 76 لایحه ) و همانطورکه از ظاهر ماده ی 76 لایحه استنباط می شود، فقط موسسین حق آوردن آورده های غیر نقدی را دارند.
انواع شرکت ها بحث بسیار مهمی درزمینه ی ثبت شرکت است زیرا اگر شما از آن اطلاع دقیقی نداشته باشید، در ثبت شرکت خود با مشکل مواجه می شوید. پس اگر تعریف دقیق انواع شرکت را به خوبی درک نکردید، از مشاوره رایگان ما جهت تعیین نوع شرکت خود بهره مند شوید تا در چاله های این مسیر نیوفتید و با موفقیت این مرحله از ثبت شرکت خود را پشت سر بگذارید. برای اینکار، تنها کافی است با ما تماس بگیرید.
سوالات متداول
انواع شرکت ها کدام اند؟
انواع شرکت ها شامل: شرکت های سهامی خاص، سهامی عام، مختلط سهامی و غیر سهامی، تعاونی، تضامنی، شرکت با مسئولیت محدود، شرکت غیر تجاری می باشند که در ایران و خارج از کشور بسیار رایج می باشند.
راهنمای تاسیس انواع شرکت ها را از کجا بخوانیم؟
در این مقاله در باره معرفی انواع شرکت های تجاری و غیر تجاری و راهنمای تاسیس آنها به صورت کامل توضیح داده شده است.
دیدگاه های دیگران
هیچ نظری وجود ندارد.