Skip to content
آگاه ثبت » وبلاگ و مقالات » مقالات ثبت شرکت » ثبت مؤسسه حقوقی

ثبت مؤسسه حقوقی

شرایط و مراحل ثبت موسسه حقوقی

مؤسسات حقوقی در دو نوع غیرانتفاعی یا غیرتجاری با هدف انجام اموری غیر از فعالیت‌های تجاری راه اندازی می‌شوند. این مؤسسات می‌توانند به عنوان امور خیریه، پژوهش‌های علمی، خدمات شهری و … تأسیس شوند.

معمولاً مؤسسات با داشتن وجهه قانونی شکل می‌گیرند، در نتیجه باید تمام فرآیندهای ثبت و افتتاح مؤسسات، بر اساس تأیید و نظر کارشناسان دادگستری، وکلا و اداره ثبت پیش رود تا تمامی مراحل کاملاً قانونی باشد.

در این مقاله از آگاه ثبت سعی شده تا شرایط، مراحل و مدارک مورد نیاز جهت ثبت مؤسسه حقوقی معرفی شوند. در صورت ایجاد هر گونه سؤال با ما در ارتباط باشید.

 

تفاوت مؤسسه و شرکت

آیا تفاوت مؤسسه و شرکت را می دانید؟ شاید برای شما هم این سؤال پیش آمده باشد. در ادامه این مقاله از آگاه ثبت به تفاوت مؤسسه و شرکت پرداخته شده است.

تأسیس مؤسسه جهت اهداف مردمی و انجام امور غیرتجاری صورت می‌گیرد. اما هدف از ثبت شرکت‌، کسب درآمد و سود فراوان است.

شرکت‌های تجاری دیدگاه منفعتی در انجام فعالیت‌های شرکت دارند. شرکت‌های سهامی و شراکتی باید حداقل بین دو تا چند نفر به ثبت برسند. فعالیت انواع شرکت می‌تواند با موضوعات تجاری و اقتصادی تعریف و وارد قانون شود، اما موضوع ثبت مؤسسه باید غیرتجاری باشد.

 

شرایط ثبت مؤسسه حقوقی

شرایط ثبت موسسه حقوقی چیست؟

مؤسسه حقوقی، یک شخصیت حقوقی است که توسط سه یا چند وکیل دادگستری با هر عنوان و نامی جهت انجام وکالت و مشاوره تأسیس و ثبت می‌شود. به طور کلی امور ثبت مؤسسه حقوقی، بر اساس مقررات قانونی ثبت و آیین نامه‌ی مذکور اداره می‌شود، در نتیجه تمام اعضاء مؤسسه باید شرایط زیر را داشته باشند:

  • تمدید مستمر پروانه وکالت
  • نداشتن سابقه محکومیت کیفری و محکومیت انتظامی از درجه 4 به بالا
  • عدم اشتهار به فساد و اعمال منافی با شغل و شئونات وکالت
  • نداشتن دفتر وکالت و عضویت در مؤسسات مشابه دیگر

 

نکاتی در باره ثبت مؤسسه حقوقی

برای ثبت مؤسسه حقوقی باید نکاتی را رعایت کرد که  در این بخش مهم‌ترین آن‌ها را ارائه داده‌ایم:

  • مؤسسه موظف است در طی یک ماه پس از انتشار آگهی یک نسخه از آن را به کانون وکلا بفرستد.
  • تابعیت مؤسسه حقوقی در ایران، باید ایرانی باشد و به هیچ عنوان قابل تغییر نمی‌باشد.
  • اعضای مؤسس نباید هیچ گونه سابقه محکومیت کیفری و انتظامی بالاتر از درجه ۴ داشته باشند.
  • اعضای مؤسس نباید در مؤسسات وکالتی مشابه دیگر، هیچ گونه دفتر وکالت و عضویتی داشته باشند.
  • اعضای مؤسس باید همیشه پروانه وکالت داشته باشند و در صورت نیاز آن را تمدید کنند.

 

 

مدارک لازم جهت ثبت مؤسسه حقوقی

 

مدارک ثبت موسسه حقوقی

 

جهت انجام مراحل ثبت حقوقی باید مدارکی را ارائه داد، در صورت عدم وجود هر یک از آن‌ها روند ثبت مؤسسه حقوقی پیش نمی‌رود و به سرانجام نمی‌رسد. این مدارک عبارت‌اند از:

  • 2 نسخه از فرم تکمیل شده تقاضا نامه مؤسسات حقوقی
    2 نسخه از فرم تکمیل شده اساس نامه مؤسسات حقوقی
    کپی برابر با اصل مدارک شناسایی شامل کارت ملی و شناسنامه کلیه‌ی اعضاء هیأت مدیره و شرکا در دفاتر اسناد رسمی
    کپی برابر با اصل مدارک شناسایی نماینده شخص حقوقی
    کپی آخرین روزنامه رسمی مشخص حقوقی و نامه معرفی نماینده (اگر اعضاء هیأت مدیره از اشخاص حقوقی باشند)
    مدرک تحصیلی کارشناسی حقوقی (برای حداقل یکی از اعضای هیأت مدیره‌ی شرکت)
  • اصل یا کپی برابر با اصل وکالت نامه یا قیم نامه (در صورت داشتن وکیل یا قیم)

بیشتر بخوانید: مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت

 هزینه ثبت مؤسسه حقوقی

هزینه‌ای که مؤسسات ثبت شرکت جهت انجام امور ثبتی مؤسسات حقوقی دریافت می‌کنند، یکسان نیست و هر یک از آن‌ها با اختلافی این کار را در کمترین زمان ممکن انجام می‌دهند.

البته خود ثبت مؤسسه حقوقی نیز دارای هزینه های خاص خودش است که این هزینه به مؤسسات ثبتی مربوط نبست و هزینه‌های ثابتی هستند. یکی از مراحل ثبت مؤسسه حقوقی که دارای هزینه می باشد، انتشار آگهی در روزنامه رسمی و محلی است. برای کسب اطلاعات بیشتر با ما در ارتباط باشید.

بیشتر بخوانید: هزینه ثبت شرکت چقدر است؟

 

مراحل ثبت مؤسسه حقوقی

ثبت مؤسسه حقوقی مانند ثبت شرکت دارای روند نسبتاً سختی است که نیاز به ترفند و دارد. انجام این مراحل نیاز به زمان دارد و درصورتی که انجام آن‌ها درست پیش نرود، باید مراحل را دوباره انجام دهید.

در صورتی که می‌خواهید خودتان مؤسسه حقوقی مورد نظرتان را ثبت کنید، بهتر است از کسی که قبلاً این کار را انجام داده و تجربه کافی دارد کمک بگیرید. این مراحل عبارتند از:

  • معرفی حداقل دو نفر به عنوان اعضای هیئت مدیره
  • یک نسخه کپی برابر با اصل از کارت ملی و شناسنامه اعضای هیئت مدیره
  • اطلاعاتی مثل آدرس مؤسسه، سمت اعضا و… را جهت تکمیل مدارک
  • امضاء مدارکی که توسط وکیل تنظیم شده است
  • انتخاب نام مؤسسه با توجه به شرایط تعیین شده
  • تأیید نام توسط اداره ثبت شرکت‌ها و تکمیل مدارک مورد نیاز
  • ارسال مدارک تکمیل و تنظیم شده به اداره ثبت شرکت‌ها
  • در صورت تأیید تمامی مدارک، انتشار آگهی تأسیس مؤسسه در روزنامه رسمی و محلی

 

انتخاب نام برای ثبت مؤسسه حقوقی

در مقالات متفاوتی از ثبت شرکت در مجله آگاه ثبت، درباره شرایط و قوانین انتخاب نام آن مطالبی خواندید. لازم به ذکر است برای انتخاب نام مؤسسه حقوقی نیز شرایطی وجود دارد که باید آن‌ها را رعایت کرد.

در صورتی که موارد زیر را رعایت نکنید، نام منتخب توسط اداره ثبت تأیید نخواهد شد و باید برای ثبت مؤسسه حقوقی خود تمام مراحل را از اول مجدداً طی کنید و نام مناسب دیگری را انتخاب کنید.

این شرایط عبارتند از:

  • استفاده از کلمه “مؤسسه” قبل از نام مورد نظر
  • استفاده از کلمه “حقوقی” پس از کلمه “مؤسسه”
  • مرتبط بودن نام منتخب برای مؤسسه حقوقی، با نوع فعالیت آن
  • سه سیلابی بودن نام منتخب
  • خاص بودن نام منتخب و عدم انتخاب نام عام
  • کاملاً فارسی بودن نام منتخب
  • منافات نداشتن نام منتخب با مبانی شرعی و عرفی کشور

 

 مدت زمان نیاز برای ثبت مؤسسه حقوقی

از زمانی که درخواست  ثبت مؤسسه حقوقی مورد نظر را در اداره  ثبت شرکت‌ها تا بررسی آن توسط کارشناسان اداره ثبت، در صورتی که مدارک شما در این زمینه کامل باشد، حدوداً 14 روز زمان می‌برد.

لازم به ذکر است در صورتی که در انجام روند ثبت شرکت، آگهی کافی نداشته باشید، امکان دارد آن را مجدد از اول انجام دهید. که این خود باعث می‌شود ثبت مؤسسه تان به تعویق بیافتد و زمان بیشتری صرف ثبت آن شود.

مؤسسه حقوقی آگاه ثبت جهت انجام صفر تا صد امور ثبت مؤسسه حقوقی مهارت و تجربه چند ساله دارد. شما می‌توانید ثبت مؤسسه حقوقی خود را به آن‌ها بسپارید تا در کمترین زمان ممکن، به هدف خود برسید. با ما در ارتباط باشید.

 

کد پیگیری ثبت مؤسسه حقوقی

کد پیگیری پس از ثبت نام و انجام درخواست اولیه، به شما ارائه می‌شود که با استفاده از آن، می توانید وضعیت پرونده خود را پیگیری نمایید.

در صورتی که شماره پیگیری خود را فراموش کرده‌اید، می‌توانید آن را بازیابی کنید.

 

 پیگیری ثبت مؤسسه حقوقی

فرآیند ثبت مؤسسه حقوقی، فرایندی الکترونیکی است و پیگیری درخواست ثبت آن نیز از طریق همین سامانه به راحتی امکان پذیر است و مثل گذشته نیازی به مراجعه حضوری نیست. تقاضا کنندگان قادر می‌باشند از طریق سامانه‌ی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به نشانی http://www.irsherkat.ssaa.ir (قسمت پیگیری درخواست)، با وارد کردن شماره پیگیری و تعیین نوع درخواست خود تصمیمات و مراحل در حال انجام را پیگیری کرده و از مراحل پیشرفت آن مطلع شوند.

 

 مشاوره رایگان با آگاه ثبت

مؤسسه حقوقی در دو نوع غیرانتفاعی یا غیرتجاری تأسیس می‌شود و هدف از تشکیل آن‌ها انجام اموری غیر از فعالیت‌های تجاری است، مثل مؤسسات امور خیریه، پژوهش‌های علمی، خدمات شهری و غیره.

مؤسسه حقوقی با شرکت فرق دارد و تفاوت اصلی آن‌ها در هدف فعالیت آن‌هاست. هدف مؤسسه حقوقی، هدفی غیر تجاری است اما هدف از تأسیس شرکت‌ها کسب در آمد می‌باشد. در نتیجه مراحل و مدارک ثبت آن نیز متفاوت است.

در مقاله ای که از آگاه ثبت خواندید با مراحل، مدارک و شرایط و پیگیری مؤسسه حقوقی آشنا شدید. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره ثبت مؤسسه حقوقی می‌توانید به طور رایگان از مشاوران حقوقی آگاه ثبت کمک بگیرید. این مؤسسه سال‌ها تجربه در زمینه ثبت انواع شرکت و مؤسسه حقوقی دارد. برای تماس با ما بر روی لینک کلیک کنید.

 

سؤالات متداول

1- یک مؤسسه حقوقی چه فعالیت‌هایی دارد؟

مؤسسه حقوقی می‌تواند در زمینه‌های مختلفی فعالیت داشته باشد، مثل رسیدگی به تمام امور حقوقی، رسیدگی به تمامی امور کیفری، رسیدگی به پرونده‌های مربوط به امور خانواده، رسیدگی به مشاوره‌های حقوقی و داوری‌ها و اعمال نتایج آن.

 

2- در چه شرایطی درخواست مؤسسه حقوقی رد می‌شود؟

دلایل زیادی برای رد درخواست ثبت مؤسسه حقوقی وجود دارد. یکی از این دلایل انتخاب نام اشتباهی و خارج از شرایط است. در این مقاله درباره شرایط نام منتخب مؤسسه حقوقی نکاتی ارائه داده شده است. همچنین می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر با مؤسسه حقوقی آگاه ثبت در ارتباط باشید.

 

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *