Skip to content
آگاه ثبت » وبلاگ و مقالات » مقالات ثبت شرکت » آموزش ثبت شرکت در اداره ثبت شرکتها

آموزش ثبت شرکت در اداره ثبت شرکتها

ثبت شرکت در اداره ثبت شرکتها

هر فردی که قصد آغاز یک فعالیت تجاری را داشته باشد، باید در ابتدا یک شرکت تاسیس کند، در عین حال برای تاسیس شرکت نیاز به ثبت آن در اداره ثبت شرکت‌ها است. در این مقاله قصد داریم مراحل ثبت شرکت در سامانه ثبت شرکتها را توضیح دهیم تا شما با این مراحل به خوبی آشنا شوید و بتوانید روند انجام این کار را به درستی پیش ببرید. منظور از ثبت شرکت، بستن یک قرارداد تجاری بین افراد حقیقی و یا میان افراد حقیقی و حقوقی است. این کار به این منظور انجام می‌شود که طرفین بتوانند به طور قانونی نسبت به شراکت در زمینه سرمایه، توانایی‌های فردی و گروهی و ارتباط خود با نهادها و افراد مختلف، اقدام کنند و به این ترتیب به سود دست یابند.

دلایل ثبت شرکت در اداره ثبت شرکتها

نحوه ثبت شرکت در اداره ثبت شرکتها

قانون در این رابطه به وضوح تعیین کرده است که در ایران تمامی شرکت‌ها باید به ثبت رسمی برسند، که این مسئله در ماده 2 قانون ثبت شرکت‌ها به طور واضح بیان شده است. در صورت عدم انجام این کار سه مشکل عمده برای صاحب شرکت ایجاد می‌شود.

  1. ‌نخست آنکه هر فردی که در این شرکت ذی‌نفع است، امکان جلوگیری از فعالیت آن را دارد.
  2.  مورد دوم آن که بر اساس ماده 220 قانون تجارت، شرکای شرکت ثبت نشده به عنوان شرکای شرکت تضامنی در نظر گرفته می‌شوند( منظور از شرکت تضامنی شرکتی است که بر اساس یک نام مخصوص و با هدف انجام مسائل تجاری بین دو یا چند فرد فعالیت می‌کند و البته مسئولیت آن به صورت تضامنی است، به این معنی که اگر دارایی در دسترس شرکت برای پرداخت قرض‌ها ناکافی باشد٬ شرکا مسئولیت پرداخت قرض‌ها را خواهند داشت و نه مالک).
  3. مشکل سوم عدم ثبت شرکت است که بر اساس ماده 2 قانون ثبت شرکت‌ها، احتمال دارد که مدیر شرکت متخلف به پرداخت جزای نقدی محکوم و حکم انحلال شرکت نیز صادر شود.

ثبت شرکت بصورت اینترنتی در اداره ثبت شرکتها

ثبت آنلاین شرکت در اداره ثبت شرکتها

بر اساس دستورالعملی که سازمان ثبت اسناد صادر کرده است، استفاده از فناوری‌های مدرن و ارائه خدمات به صورت الکترونیکی، برای متقاضیان ثبت شرکت‌ها ممکن شده است و به این ترتیب شما می‌توانید اقدامات مرتبط با ثبت، تاسیس و ایجاد تغییرات در شرکت‌ها و موسسات غیرتجاری را با استفاده از سامانه اداره ثبت شرکت‌ها به آدرس http://irsherkat.ssaa.ir انجام دهید.

اکنون سوالی که در این مورد مطرح می‌شود این است که به چه نحوی باید مراحل ثبت شرکت را در سامانه اداره ثبت شرکت‌ها انجام دهید؟ این همان سوالی است که ما در این مقاله از سامانه آگاه ثبت، پاسخ آن را خواهیم داد و شما را با روند ثبت شرکت‌ها آشنا خواهیم کرد، بنابراین خواندن این مقاله برای شما خالی از فایده نخواهد بود.

مراحل ثبت شرکت‌ در اداره ثبت شرکت‌ها

برای اینکه بتوانید برند مورد نظر خود را برای شرکت تولید آرد ثبت کنید، باید شرایطی را در این زمینه رعایت کنید. از جمله این شرایط که بسیار مهم است، این است که نام برند مورد نظر شما برای مشتری گمراه کننده نباشد. از سوی دیگر این نام باید متفاوت و متمایز از نام‌های دیگر باشد و همچنین خلاقیت در انتخاب آن به کار رفته باشد.

از سوی دیگر اظهارنامه‌ای که شما تهیه می‌کنید نیز باید تحت شرایط خاصی نوشته شود و در عین حال به زبان فارسی باشد. تاریخ و امضای آن کاملا مشخص باشد و مسائل زیر نیز در آن رعایت شده باشد:

مراحل ثبت شرکت‌ در اداره ثبت شرکت‌ها

مراحل ثبت شرکت در اداره ثبت شرکتها

1) تکمیل اطلاعات متقاضی

همان‌طور که اشاره شد، شما این امکان را دارید که درخواست ثبت شرکت خود را صرفا از طریق سامانه ثبت شرکت‌ها انجام دهید و نیازی به مراجعه حضوری به این اداره نخواهید داشت. پس از اینکه وارد این سامانه شدید، ابتدا اطلاعات خود یا فرد متقاضی را که شامل نام، نام خانوادگی، شماره تلفن و دیگر اطلاعات شخصی و هویتی وی است، وارد سامانه کنید. علاوه بر این شما باید تابعیت متقاضی، شماره ملی فرد دارای تابعیت ایرانی، شماره گذرنامه فرد فاقد تابعیت ایرانی، سمت متقاضی و مشخصات شخصی را که مسئول امضای دفتر شرکت است، در سامانه ثبت کنید.

2) تکمیل اطلاعات نام شرکت و اطلاعات شخص حقوقی

در مرحله بعدی شما باید نام شرکت را که انتخاب کرده‌اید، در سامانه درج کنید. این مسئله یکی از مراحل بسیار مهم در روند ثبت شرکت محسوب می‌شود. این مسئله باید بر اساس قوانین و دستورالعمل‌های موجود انجام شود. در عین حال قانون در این زمینه محدودیت‌هایی مشخص کرده است که بر اساس آن، شما حق انتخاب هر اسمی را ندارید، به طوری که اسم انتخاب شده برای شرکت باید در وهله اول مطابق با روند فعالیت شرکت باشد، و از طرف دیگر ضروری است که معنای مناسبی داشته باشد و با اصول فرهنگی و مذهبی کشور مغایرت نداشته باشد. همچنین این نام باید جدید باشد و از واژه‌های زبان‌های دیگر نیز در آن استفاده نشود. سابقه ثبت نداشته و واژه بیگانه نباشد. شرط آخر انتخاب نام این است که کلمه انتخاب شده سه بخش باشد.

انتخاب اسم برای نام شرکت

وقتی مطمئن شدید که در انتخاب نام همه این شرایط رعایت شده است، می‌توانید بر اساس اولویت مدنظر خود پنج اسم را وارد سامانه کنید. این نکته را هم مدنظر داشته باشید که در صورت انتخاب اولویت اول شما، انتخاب اسامی دیگر به خودی خود لغو خواهد شد. همچنین این مسئله را هم بدانید که فردی که تقاضای تعیین نام برای شرکت را ارائه می‌دهد، باید از بین سهامداران، موسسین یا یک وکیل رسمی دادگستری باشد که البته ضرورت دارد وکالتنامه رسمی خود را نیز ارائه دهد. پس از انتخاب نام شما یک کد رهگیری دریافت می‌کنید که باید آن را در جایی بنویسید، زیرا هر زمان که به سامانه مراجعه می‌کنید، این کد رهگیری را باید وارد کنید.

3) انتخاب موضوع شرکت و مشخص کردن مدت فعالیت آن

در مرحله سوم شما باید هدف اصلی خود از تاسیس شرکت و موضوع فعالیت آن را مشخص کنید. منظور از موضوع شرکت، مواردی است که مسیر برنامه‌ها و خواسته‌های شرکت را به طور دقیق مشخص می‌کند. این نکته را در نظر داشته باشید که موضوع شرکت باید یک مسئله سودبر و انتفاعی باشد، که در این زمینه تفاوتی میان شرکت تجاری و غیرتجاری نیست. اما در عین حال نباید برخلاف قانون و مبهم باشد و نباید باعث بر هم زدن نظم عمومی شود. برای مثال تاسیس شرکت برای اداره قمارخانه نامشروع و خلاف قوانین است و مجوز ثبت به آن داده نمی‌شود.

از سوی دیگر اگر فعالیت شرکت شما به گونه‌ای است که باید از سازمان‌ها و نهادهای خاص مجوز دریافت کنید، این کار را باید قبل از ثبت درخواست خود انجام دهید و تصویر مجوز و شماره و تاریخ آن را نیز در سامانه وارد کنید. شما همچنین باید مدت فعالیت شرکت تجاری خود را مشخص کنید. این امکان وجود دارد که مدت فعالیت شرکت شما محدود یا نامحدود باشد، که این مورد باید مشخص شود.

4) اطلاعات مرکز اصلی

مرحله چهارم مربوط به درج اطلاعات مرکز اصلی شرکت یا همان دفتر اصلی شرکت است. چرا که همه مدارک ارائه شده توسط اداره ثبت شرکت‌ها به این آدرس ارسال خواهد شد.

5) سرمایه شرکت حقوقی

در صفحه مربوط به این عنوان شما باید نوع سرمایه خود را بر اساس فهرست ارائه شده مشخص کنید. همچنین باید تعیین کنید که سرمایه شرکت شما نقدی است یا غیرنقدی، و البته ضروری است مقدار دقیق ارزش ریالی هر سهم نیز مشخص شود.

6) اشخاص

این بخش مخصوص درج مشخصات و اطلاعات هویتی همه اعضا و شرکای شرکت است، اطلاعات شامل مشخصات شناسنامه‌ای، آدرس دقیق پستی ، شماره تماسی که به نام فرد باشد و موارد دیگر است. همچنین در نظر داشته باشید که اگر تعداد اعضای شرکت از 150 نفر فراتر رود، شما موظف به دریافت فرم بارگذاری شده در سامانه و درج کردن اطلاعات تمامی این افراد در این فرم هستید.

7) سهام یا سرمایه هر شخص

در این بخش باید به طور دقیق مقدار سهام هر یک از اعضا و شرکای شرکت و نقدی یا غیرنقدی بودن آن را تعیین و درج کنید.

8) سمت اشخاص

در مرحله بعدی نیاز است که مشخص کنید هر فرد چه سمتی در شرکت دارد و مدیران، بازرسان و افراد دارای حق امضا در شرکت چه کسانی هستند. اعضای هیات مدیره باید دست‌کم دو نفر باشند و این افراد باید دارای سهم در شرکت‌های سهامی خاص باشند. مدت تعین شده برای ماموریت اعضای هیات مدیره در شرکت سهامی خاص باید حداکثر دو سال تعیین شود. می‌توان مدیرعامل را از بین اعضای هیات مدیره و یا دیگر افراد شرکت انتخاب کرد. در شرکت‌های سهامی خاص انتخاب بازرس اصلی و علی‌البدل الزامی خواهد بود که باید در هر سال مالی انتخاب این فرد انجام شود. در عین حال انتخاب بازرس از میان اعضای هیات مدیره یا خویشاوندان درجه یک آن‌ها ممنوع است.

9) ارتباط بین اشخاص

در صورتی که شرکت دارای نماینده یا وکیل است، نام وی باید در این بخش وارد شود.

10) معرفی شعبه‌های شرکت

در صورتی که شرکت دارای شعبه‌های دیگری باشد، باید اطلاعات آن را به طور دقیق در این بخش وارد کنید.

11) روزنامه و سال مالی

شما باید در این قسمت روز و ماه سال مالی خود را تعیین کنید و پس از آن روزنامه موسسه یا شرکت خود را از بین اسامی درج شده در لیست موجود برگزینید.

12) درج اساسنامه و شرکت‌نامه

در صورتی که اطلاعات شما تایید شد، باید اساسنامه و شرکت‌نامه شرکت را ثبت کنید. این دو مدرک دارای فرم‌های پیش‌فرض در سامانه هستند که می‌توانید این فرم‌ها را پر و ثبت کنید. این امکان برای شما وجود دارد که قوانین مرتبط با شرکت خود را نیز در این فرم بنویسید.

13) تهیه و تکمیل مدارک ثبت شرکت

در مرحله نهایی شما باید تمامی مدارک مورد نیاز با توجه به نوع شرکت را تهیه و بارگذاری کنید. در این مرحله وقتی مدارک را بارگذاری کردید، روی تایید مدارک مورد نیاز و پس از آن روی پذیرش تقاضای تاسیس، کلیک کنید تا تقاضای شما ثبت نهایی شود. وقتی همه مراحل به درستی و با موفقیت به پایان رسید، اداره ثبت شرکت‌ها درخواست شما را بررسی و نتیجه را پس از چند روز کاری اعلام می‌کند. در صورت توافق با اطلاعات ثبت شده در سامانه اداره ثبت شرکت‌ها، شما موظف خواهید بود که اصل مدارک و مستندات ضروری را با استفاده از پست، به اداره ثبت شرکت‌ها ارسال کنید.

برای مطالعه مدارک ثبت شرکت می توانید از این مقاله استفاده نمایید.

14- بررسی مدارک توسط اداره ثبت شرکتها

اداره ثبت شرکت‌ها مدارک را به صورت اجمالی بررسی می‌کند و اگر مدارک کامل و بدون نقص باشد، این مدارک را در دفتر ثبت شرکت‌ها ثبت می‌کند. پس از آن مراتب ثبت شرکت یا موسسه در روزنامه رسمی کشور و یا یکی از روزنامه‌های کثیرالانتشار واقع در مرکز اصلی شرکت، آگهی می‌شود تا مردم از ثبت این شرکت آگاهی پیدا کنند. در صورتی که نیاز به اطلاعات بیشتر در این خصوص دارید، می‌توانید مقالات را با عنوان “مراحل ثبت شرکت اینترنتی”، راهنمای ثبت اینترنتی شرکت” و یا “مراحل ثبت الکترونیکی شرکت‌ها و موسسات غیرتجاری توسط متقاضی” در سامانه ثبت اداره شرکت‌ها را مطالعه کنید.

ثبت شرکت در سامانه آگاه ثبت

ثبت شرکت در اداره ثبت شرکتها توسط آگاه ثبت

در این مقاله بصورت کامل در باره آموزش و راهنمای ثبت شرکت در سامانه اداره ثبت شرکتها، مطالب لازم درج شده است. با این حال کلیه متقاضیان ثبت و تاسیس شرکت در ایران می توانند در صورت نیاز، پیگیری مراحل را به سامانه آگاه واگذار کنند. برای این کار کافیست با مراجعه به صفحه ثبت شرکت ، درخواست خود را درج کرده تا با شما تماس بگیریم. لازم است بدانید که با این اقدام، پیگیری مراحل تاسیس انواع شرکتهای : سهامی خاص، سهامی عام، مسئولیت محدود، تضامنی، تعاونی، نسبی، مختلط سهامی و غیر سهامی، توسط کارشناسان و وکلای با تجربه انجام خواهد شد. در این صورت نیازی به پیگیری توسط شخص شما نخواهد بود و کافیست منتظر اعلام نتیجه بمانید.

شرایط و مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت در اداره ثبت شرکتها چیست ؟

برای درخواست ثبت شرکت در این سامانه، باید اطلاعات مورد نیاز را بصورت کامل وارد کرده و مدارک مورد نیاز ذکر شده در این مقاله را در اختیار داشته باشید.

هزینه ثبت شرکت در سامانه ثبت شرکتهای ایران چقدر است؟

این فرآیند با حداقل هزینه ممکن قابل انجام است و به دلیل تغییرات قیمتی، بازه دقیقی را نمی توان مشخص کرد و بسته به تعرفه سازمان دارد.

برای ثبت ev;j کافیست فرم را ارسال کنید

  • 7 + 7 =

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۴ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *