پیمانکار حقیقی و حقوقی چیست؟

 

رتبه بندی یا گرید شرکت ها یک نوع معیار صلاحیت گذاری بر اساس استانداردهای تعریف شده است که توسط معاونت برنامه ریزی و نطارت راهبردی ریاست جمهوری اتخاذ می شود. رتبه بندی با توجه به میزان توانایی شرکت ها  (بر اساس نفرات و سوابق آن ها،تجربه ی کاری و ارائه بیمه یا نامه از تامین اجتماعی مبنی بر صحت انجام قرارداد مربوطه، توان مالی  محاسبه شده شرکت بر اساس اظهارنامه مالیاتی آخرین سال کاری) انجام می گیرد.همچنین، برای رتبه بندی شرکت های مشاور علاوه بر نیروی فنی و مهندسی، امکانات فنی و نرم افزاری آن شرکت ها نیز مورد ارزیابی قرار می گیرد. یکی از خدماتی که در آگاه ثبت به صورت اینترنتی و آنلاین صورت می‌گیرد، اخذ رتبه بندی شرکت هاست که شما می توانید با مراجعه به این صفحه از خدمات و مشاوره تلفنی رایگان متخصصین امور ثبتی ما نیز بهره مند شوید. در این مقاله پیمانکار حقیقیرا برای شما تعریف می‌کنیم.

 

رتبه بندی یک شرکت در بخش های زیر صورت می گیرد

رتبه بندی پیمانکاری
رتبه بندی مشاوران
رتبه بندی اندوه سازان
رتبه بندی شرکت های EPC
رتبه بندی شرکت های انفورماتیک

 

رشته های پیمانکاری چیست؟

رشته های پیمانکاری شامل ساختمان و ابنیه، راه و ترابری، صنعت و معدن، تاسیسات و تجهیزات، کشاورزی، آب، مرمت آثار باستانی، کاوش های زمینی، ارتباطات، نفت و گاز و نیرو و رشته های مشاوران شامل گروه شهرسازی و معماری، گروه راه و ترابری، گروه مهندسی آب، گروه مطالعات کشاورزان، گروه انرژی ، گروه پست و مخابرات، گروه صنعت، گروه معدن، گروه نفت و گاز، گروه تخصص های مشترک می باشد.

شرکت های پیمانکاری با توجه به قراردادها و امکانات و افراد امتیازآور از 1 تا 5 رتبه بندی می شوند ولی شرکت های  مشاور از 1 تا 3 رتبه بندی اخذ می کنند که 3 پایین ترین و 1 بالاترین رتبه است.لازم به ذکر است شرکت های مشاور در زمینه طراحی و نظارت،و نظارت بر ساخت فعالیت می کنند و واسطه بین پیمانکار و کارفرما هستند.

 

پیمانکار حقیقی

عضو حقیقی است که برای انجام کار طبق مقررات و شرایط مندرج در آیین نامه گواهی تشخیص صلاحیت و رتبه بندی پیمانکاری دریافت می کند

 

پیمانکار حقوقی

عضو حقوقی است که پس از ثبت در اداره ثبت شرکتها و مالکیتهای صنعتی و یا در اداره ثبت اسناد و املاک با داشتن شرایط لازم گواهی تشخیص صلاحیت و رتبه بندی پیمانکاری دریافت می کند

 

انواع قرارداد های پیمانکاری

قراردادهای پیمانکاری در صورتی که مخالف صریح قانون نباشد میتواند به اشکال مختلفی بین پیمانکار و کارفرما منعقد شود. قراردادهای متداول پیمانکاری به شرح زیر می‌باشد:

 

قرارداد مقطوع

این نوع قرارداد معمولا به یکی از دو شکل زیر تنظیم میشود

1) پیمانکار توافق میکند که در ازای دریافت مبلغی معین کل عملیات موضوع پیمان را انجام دهد

2) پیمانکار توافق میکند که در ازای دریافت مبلغی معین برای هر واحد کاری که انجام میدهد (مثلایک متر مربع زیربنا یا یک متر خاکبرداری) موضوع عملیات پیمان را انجام دهد

 

معمولا در طرحهای بزرگ و بلندمدت طبق ماده خاصی درقرارداد پیش بینی میشود که بهای واحد کار یا مبلغ پیمان براساس تغییرات شاخص قیمتها تعدیل شود

 

قرارداد امانی

در این نوع قرارداد، مخارج مجاز یا تعیین شده درقرارداد به پیمانکار مسترد میشود و در ازای خدماتی که انجام داده است درصد معینی از مخارج یا حق الزحمه ثابتی را دریافت میآند. مانند قراردادهای خدمات مدیریت تهیه طرح وخدمات مشاورهای، تهیه طرح یا خدمات مدیریت کنترل ونظارت و یا پیمانکاری عملیات اجرایی و یا ساخت تجهیزات

 

قرارداد براساس مواد و دستمزد

این نوع قرارداد مشابه قرارداد امانی است و طبق آن پیمانکار توافق میآند که در ازای دریافت دستمزد مستقیم با نرخ ساعتی معین و قیمت مواد و مصالح و سایر مخارجی که طبق قرارداد انجام داده است، موضوع عملیات پیمان را انجام دهد. پیمانکار نرخ ساعتی دستمزد را براساس بازیافت دستمزد و هزینه های غیرمستقیم و سود مورد انتظار تعیین میکند.

 

شرایط ممکن در هرکدام از قرارداد ها

  1. شرایط قرارداد در طول اجرای طرح بر اثر تغییر مقادیرکار، تغییر مدت پیمان و یا تراضی طرفین قرارداد تغییر کند.
  2. طبق ماده خاصی برای ایجاد انگیزه وتشویق پیمانکار به اتمام کار قبل از موعد مقرر، پاداش برای جلوگیری از تاخیردر اجرای عملیات جرائمی درنظر گرفته شود.

پیمانکار حقیقی و پیمانکار حقوقی | مراحل اخذ رتبه پیمانکاری | آگاه ثبت

 

فواید رتبه بندی شرکت ها

  1. یکی از شرایط عقد قرارداد با شرکت ها و سازمان های دولتی رتبه بندی شرکت است.در غیر این صورت مراکز دولتی اجازه ندارند با شرکت هایی که فاقد رتبه هستند قرارداد ببندند.
  2. رتبه بندی شرکت ها در صنایع گوناگون می تواند نمای کلی از وضعیت شرکت ها باشد.
  3. شرکت های پیمانکاری برای شرکت در مناقصات دولتی باید دارای گواهی نامه ی صلاحیت پیمانکاری باشد.

 

شرایط عمومی تشخیص صلاحیت پیمانکاران حقیقی

  1. تابعیت دولت جمهوری اسلامی ایران
  2. نداشتن سوء پیشینه کیفری موثر
  3. نداشتن سابقه محرومیت،محکومیت یا ممنوعیت از فعالیت های پیمانکاری
  4. داشتن کارت پایان خدمت یا معافیت دائم از خدمت سربازی
  5. عضویت در سازمان اسناد

 

شرایط عمومی تشخیص صلاحیت پیمانکاران حقوقی

  1. شرکت در سازمان ثبت شرکت ها به ثبت رسیده باشد.
  2. نداشتن محرومیت،محکومیت یا ممنوعیت از انجام کارهای پیمانکاری
  3. عضویت در سازمان اسناد
  4. هیچکدام از شرکا یا مدیران شرکت یا موسسه دارای سهام یا عضویت در هیات مدیره شرکت های مهندسین مشاور عضو سازمان نباشند.
  5. هیچکدام از شرکا یا مدیران شرکت یا موسسه دارای سهام یا عضویت در هیات مدیره شرکت های مهندسین مشاور عضو سازمان نباشند.

 

مقاله ای که مطالعه نمودید حاصل تلاش تیم متخصص ثبت شرکت آگاه ثبت بود که برای شما عزیزان آماده شده است. همواره می توانید با مراجعه به صفحه ی مربوط به هر یک از خدمات، از مشاوره رایگان تلفنی متخصصین ما بهره مند شوید. در آخر از شما تقاضا داریم تا نظرات ارزشمند خود را درباره این مقاله برای ما بیان کنید، تا مرا را در مسیر تبدیل شدن به یک منبع جامع مسائل حقوقی یاری کرده باشید.

دیدگاه های دیگران
هیچ نظری وجود ندارد.

دیدگاه خود را ثبت کنید

آخرین مقالات

مشاهده همه

تمدید برند

از مهم‌ترین ویژگی‌های مشاغل و کسب و کارهای موفق، داشتن علامت تجاری و برند است. اما هر برند ثبت شده دارای اعتبار محدود می‌باشد و برای استفاده…

ثبت شرکت رایگان

ثبت شرکت رایگان در انواع شرکتهای : سهامی عام، سهامی خاص، مسئولیت محدود، تضامنی، تعاونی، نسبی، مختلط سهامی و غیر سهامی، دانش بنیان و … توسط سامانه…

ثبت شعبه و نمایندگی شرکت

شرکت‌ها و اشخاص حقوقی، گاهاً قصد دارند کسب و کار و فعالیت خود را گسترش دهند و خدمات مربوط به کسب و کار خود را در نقاط…

ثبت مؤسسه حقوقی

مؤسسات حقوقی در دو نوع غیرانتفاعی یا غیرتجاری با هدف انجام اموری غیر از فعالیت‌های تجاری راه اندازی می‌شوند. این مؤسسات می‌توانند به عنوان امور خیریه، پژوهش‌های…