مقررات گمرکی جدید و همه تغییرات آن

به قوانین و مقرراتی که راجع به ورود و خروج کالا هستند و صادرات و واردات را تحت نظارت دارند، مقررات گمرکی گفته می شود. افرادی که قصد دارند کالایی را وارد و یا صادر کنند باید از این قوانین اطلاع داشته باشند تا ناخواسته مرتکب خطا و جرمی نشوند.

در ضمن وجود این قوانین گاهی اوقات روند ورود و خروج کالا را ساده تر  می کند. برای آنکه با مقررات گمرکی آشنا شوید، این متن آماده کرده ایم؛ امیدوارم که برایتان راهنمای خوبی باشد.

قانون گمرکی چیست؟

یکی از مهم ترین سازمان هایی که در هر کشوری باید وجود داشته باشد گمرک است. گمرک ها از دو منظر اقتصادی و مالی مورد توجه هستند و به همین دلیل اختصاص دادن قوانین برای این سازمان بسیار لازم و ضروری به نظر می رسد. به قوانینی که ورود و خروج کالا را کنترل می کنند، مقررات گمرکی گفته می شود.

وضع قوانینی جامع و هدفمند برای گمرک برای دولت هایی که قصد دارند برنامه های اقتصادی و مالی خود را به بهترین شکل ممکن اداره کنند اجتناب ناپذیر است. به همین سبب اطلاع داشتن از قوانین گمرکی برای تمام افرادی که در حوزه جا به جایی کالا و یا مسافر بین کشورهای مختلف فعالیت دارند امر بسیار بدیهی و ضروی به نظر می رسد. تسلط کامل به تمام جزئیات قوانین گمرکی باعث کاهش مشکلات صادرات و واردات کالا خواهد شد.

مقررات گمرکی مربوط به کالای همراه مسافر

مقررات گمرکی کالای همراه مسافر

  • مسافرینی که قصد خروج از کشور را دارند می توانند علاوه بر وسایل شخصی خود، وسایل اضافی دیگری را نیز به همراه ببرند. البته این جا به جایی به شرطی خواهد بود که همراه بردن کالاها جنبه تجاری پیدا نکند.
  • مسافرین می توانند همراه با خود خشکبار از کشور خارج کنند. البته دقت کنید که این موضوع نیز نباید جنبه تجاری داشته باشد در غیر این صورت به شما اجازه حمل این کالاها به خارج از کشور را نخواهید داشت. در ضمن شما می توانید تا حداکثر 10 کیلوگرم پسته و 100 گرم زعفران به ازای هر گذرنامه با خود به همراه ببرید. توجه داشته باشید که بردن پسته، مغز پسته، خشکبار و زعفران به کشورهای عراق، سوریه و عربستان ممنوع است.
  • مقررات گمرکی به بحث فرش و گلیم نیز توجه کرده و به مسافرینی که قصد دارند کشور ایران را ترک کنند اجازه داده تا یک فرش دستبافت که نهایت 20 متر مربع مساحت داشته باشد را از کشور خارج کنند. البته این در صورتی است که مقصد شما سه کشور عراق، سوریه و عربستان نباشد.
  • خارج کردن ارز به صورت نقد تا حداکثر مبلغ 5 هزار دلار نیز مجاز است.
  • بردن طلا و نقره تا نهایتا 150 گرم نیز مجاز بوده و ممنوعیتی ندارد. خروجی اشیاء نقره که حداکثر 2 کیلوگرم وزن دارند نیز مجاز بوده اما نباید این جزء آثار فرهنگی و تاریخی کشور محسوب شوند.

جدیدترین قوانین و مقررات گمرکی

مقررات گمرکی جدید چیست

گاهی اوقات کشورهایی که با ایران مبادلات تجاری دارند در قوانین واردات و صادرات خود تغییراتی ایجاد می کنند و مقررات گمرکی کشور را نیز با تحول رو به رو می کنند. برای مثال یکی از مناطقی که در همسایگی ایران قرار داشته و ما محصولاتی را به این کشور وارد می کنیم، کردستان عراق است.

ما در گذشته برخی مصحولات کشاورزی از جمله سیب زمینی، گوشت مرغ و یا تخم مرغ را به این اقلیم صادر می کردیم. این کشور برای آنکه به وضعیت تولید کنندگان داخلی خود سروسامان دهد تصمیم گرفت تا واردات محصولاتی مانند سیب زمینی، گوشت مرغ و تخم مرغ را محدود کند و به همین دلیل صادرات این چند محصول به کشور عراق ممنوع اعلام شد.

در گذشته صادرات برخی محصولات مانند پودر ماهی ممنوع بود اما اخیرا گمرک در برخی قوانین خود تغییراتی داده و پودر ماهی که توسط برخی واحدهای تولید کننده مجاز ارائه می شود اجازه صادرات پیدا کرده است.

مورد دیگری که باید در مورد جدیدترین قوانین و مقررات گمرک به آن اشاره کرد مربوط به واردات برخی کالاها مانند پارچه های رومبلی است. در این قوانین از پذیرش اسناد پارچه هایی که مشخصات دقیق آن ذکر نشده و کلی گویی شده است باید خودداری گردد.

مقررات گمرکی و بازرگانی

مقررات گمرکی مربوط به بازرگانی

قوانین زیادی در حوزه گمرک و بازرگانی مطرح شده است و تمامی آنها نیز اهداف خاص خود را دنبال می کنند. مقررات و قوانینی که در حوزه ورود و خروج کالا تنظیم شده است تنها برای تسهیل و ساده تر شدن تجارت کشور با دیگر کشورهاست.

گمرک در کشورمان وظایف مختلف و زیادی را بر عهده دارد و تمامی شرکت ها و ارگان هایی که به نوعی با این سازمان در ارتباط هستند باید نسبت به رعایت این قوانین تعهد و پایبندی نشان دهند تا گمرک بتواند به وظایف خود به خوبی رسیدگی کند.

تصور کنید که قوانین و مقررات گمرکی و بازرگانی در کشور وجود نداشت، در این شرایط کسی واقعا نمی داند که ممکن بود چه بلایی بر سر تولید کنندگان داخلی آید. ساماندهی ورود و خروج کالا از جمله مهم ترین وظایف گمرک در کشور به شمار می رود و فراهم کردن زیر ساخت های مناسب برای فعالیت این ارگان لازم و ضرروی به نظر می رسد.

مقررات گمرکی سال 1400

مقررات گمرکی در سال ۱۴۰۰

در سال 1400، گمرک مقررات جدیدی را برای صادرات و واردات تعیین کرد. بر اساس این تغییرات، واردات گوشی های همراه اگر بیش از 600 دلار باشد حقوق ورودی حدود 12 درصد خواهد بود. این حقوق در مقایسه با سال های گذشته دو برابر شده است.

حقوق ورودی کالاهای اساسی، داروها و برخی تجیزات پزشکی، نهاده های کشاوری و دامی در مقایسه با سال های قبل هیچ تغییر خاصی نکرده است.

برابر با تغییراتی که مقررات گمرکی کشور در سال 1400 با آن رو به رو شده است، حقوق ورودی خودروهایی که در مدت زمان تعیین شده، ثبت سفارش شده و مراتبی قانونی آنها طی شده باشد حداقل 86 درصد از ارزش گمرکی شان خواهد بود.

امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده باشد.


جهت مشاوره رایگان اینجا کلیک کنید

دیدگاه های دیگران
هیچ نظری وجود ندارد.

دیدگاه خود را ثبت کنید

آخرین مقالات

مشاهده همه

تمدید برند

از مهم‌ترین ویژگی‌های مشاغل و کسب و کارهای موفق، داشتن علامت تجاری و برند است. اما هر برند ثبت شده دارای اعتبار محدود می‌باشد و برای استفاده…

ثبت شرکت رایگان

ثبت شرکت رایگان در انواع شرکتهای : سهامی عام، سهامی خاص، مسئولیت محدود، تضامنی، تعاونی، نسبی، مختلط سهامی و غیر سهامی، دانش بنیان و … توسط سامانه…

ثبت شعبه و نمایندگی شرکت

شرکت‌ها و اشخاص حقوقی، گاهاً قصد دارند کسب و کار و فعالیت خود را گسترش دهند و خدمات مربوط به کسب و کار خود را در نقاط…

ثبت مؤسسه حقوقی

مؤسسات حقوقی در دو نوع غیرانتفاعی یا غیرتجاری با هدف انجام اموری غیر از فعالیت‌های تجاری راه اندازی می‌شوند. این مؤسسات می‌توانند به عنوان امور خیریه، پژوهش‌های…