تعریف اختراع به بیان قانون و عامیانه

 

اگر تعریف اختراع ازنظر قوانین و جایگاه های دیگر را نمی دانید، مشکلی نیست! زیرا ما در این مقاله که توسط متخصصین امور ثبت اختراعی نوشته شده است، به بیان کامل و دقیق تعریف ثبت اختراع چیست پرداخته ایم، تا بیشتر جوانب تعریف اختراع را برای شما بیان کنیم. در این مقاله ما 3 تعریف از اختراع چیست برای شما آماده کرده ایم که در ادامه به آن ها می پردازیم. همچنین برای ثبت شرکت کلیک کنید.

 

اختراع چیست؟

تعریف اول:

اگر بخواهیم تعریف دقیقی از اختراع چیست برای شما ارائه کنیم، باید بگوییم که اختراع یک راه حل نوآورانه و جدید، برای یک مشکل فنی است که تا به حال وجود نداشته است. حال بهتر است بگوییم که اختراع ممکن است، به وجود آمدن یک وسیله، دستگاه، فرمول شیمیایی، محصول، دارو، فرآیند اقتصادی و… کاملا نو و جدیدی باشد، یا حتی ممکن است بهبود و بهینه سازی قسمتی از محصول یا فرآیند از قبل اختراع شده ای، باشد.

تعریف دوم:

تعریف دیگر اختراع به این صورت است که، اختراع (invention) برنامه ریزی و طرح ساخت یک وسیله یا محصول نو و جدیدی که، در صنعت، بازرگانی، کشاورزی و یا هر بخش دیگری کاربردهایی را داشته باشد؛ که اگر بخواهیم برای آن مثالی بزنیم، می توان به اختراع تلوزیون، کفش، اتومبیل، فضاپیما و… اشاره کرد.

تعریف سوم:

تعریف دیگری و علمی تری از اختراع وجود دارد که به نظر بهترین تعریف آن نیز می باشد؛ به نتیجه و حاصل تلاش فکری و آن چیزی که از ذهن خلاق یک مخترع، در شکل یک محصول صنعتی کارآمد یا فرآیند صنعتی به وجود می آید، را می توان بهترین تعریف اختراع چیست بیان کرد.

 

اختراع چیست

 

عناصر تعریف اختراع

  • برنامه ریزی و طرح یک محصول یا یک کالا که در واقع، حاصل فکر و ابتکار خلاقانه و نوآورانه ی صاحب آن است.
  • طرح باید قابلیت پیاده سازی در مرحله ی عملی را داشته باشد؛ یعنی قابلیت انتقال از فکر به عمل. این مرحله ممکن است توسط صاحب ایده یا دیگران انجام شود.
  • در قانون فقط به “شعب مختلف صنعتی یا فلاحتی” اشاره شده است، بنابراین اختراع ممکن است در هر زمینه ای تحقق پیدا کند.
  • اختراع باید جدید باشد و سابقه نداشته باشد، والا اختراع نیست بلکه شبیه سازی است.

 

چه افرادی می توانند اختراع ثبت کنند؟

به موجب قانونی که اداره ثبت شرکت ها وضع کرده و مواردی که تعریف اختراع بیان می کند، تنها افرادی که شرایط زیر را دارا باشند، می توانند مدعی ثبت اختراع شوند:

  1. ابداع و معرفی هر محصول جدیدی که در زمینه های کاری تحول ایجاد کند.
  2. کشف و پیدا کردن هر محصول جدید به روش نوین برای یک محصول در هر زمینه ای (صنعتی، تجاری و…)

 

قابلیت ثبت اختراع برای چه مواردی وجود دارد؟

طبق تعریف اختراع، اختراعی قابل ثبت است که نوآورانه بوده و در صنعت، کاربرد داشته باشد. نوآورانه بودن یعنی در فنون یا صنعت قبلی به وجود نیامده باشد، و یک مهارت عادی در حرفه و فنی مشخص نباشد؛ همچنین به اختراعی می توان اختراع کاربردی گفت، که در بخشی از صنعت، قابل ساختن و استفاده کردن باشد. و همانطور که می دانید، منظور از صنعت، مواردی نظیر کشاورزی، صنایع دستی، خدمات و… می باشد.

 

حمایت از اختراع چگونه است؟

ثبت برند و ثبت اختراعات، در اداره ثبت شرکت ها انجام می شود که پس از صدور حق اختراع به مخترع، از طرح او در بستر قانون و مقررات، به 2 شکل حمایت می شود:

  1. حمایت از اختراع به صورت ایجابی: این به این معنی است که مخترع می تواند از خلاقیت و تلاشی که برای اختراع به خرج داده، از اختراع خود، بهره ببرد.
  2. حمایت از اختراع به صورت سلبی: این قانون موجب می شود تا افراد هیچگونه اجازه ای درزمینه ی حق نقض و حق انتشار آن بدون اجازه ی مالک این حقوق را نداشته باشند (حمایتی نظیر قانون کپی رایت)

برای اطلاعات دقیق از حق اختراع، می توانید به مقاله ی حق اختراع ، مراجعه کنید.

 

نکته آگاه ثبت

 

اختراعات غیرقابل ثبت چیست؟

  1. طبق ماده ی 4 قانون موارد زیر از حیطه ی حمایت از اختراع خارج است:
  2. کشفیات، نظریه های علمی، روش های ریاضی و آثار هنری
  3. طرح ها و قواعد یا روش های انجام کار تجاری و سایر فعالیت های ذهنی و اجتماعی
  4. روش های تشخیص و معالجه ی بیماری های انسان یا حیوان
    این بند شامل فرآورده های منطبق با تعریف اختراع و مورد استفاده در روش های مزبور نمی شود.
  5. منابع ژنتیک و اجزاء ژنتیک تشکیل دهنده ی آن ها و همچنین فرآیندهای بیولوژیک تولید آن ها
  6. آنچه قبلاَ در فنون و صنایع پیش بینی شده باشد.

 

خب این مقاله ی ما در زمینه تعریف اختراع نیز به پایان رسید، هدف از نوشتن آن حمایت از مخترعان با استعداد کشور عزیزمان بود، که از تعریف و موارد مربوط به اختراع اطلاعات کافی را نداشتند، لازم به ذکر است که متخصصین ثبتی موسسه حقوقی آگاه ثبت، همواره در امور ثبتی و ثبت اختراع یاور شما می باشند و می توانید حتی با مشاوره تلفنی رایگان، سوالات خود را از ما بپرسید.

دیدگاه های دیگران
هیچ نظری وجود ندارد.

دیدگاه خود را ثبت کنید

آخرین مقالات

مشاهده همه

تمدید برند

از مهم‌ترین ویژگی‌های مشاغل و کسب و کارهای موفق، داشتن علامت تجاری و برند است. اما هر برند ثبت شده دارای اعتبار محدود می‌باشد و برای استفاده…

ثبت شرکت رایگان

ثبت شرکت رایگان در انواع شرکتهای : سهامی عام، سهامی خاص، مسئولیت محدود، تضامنی، تعاونی، نسبی، مختلط سهامی و غیر سهامی، دانش بنیان و … توسط سامانه…

ثبت شعبه و نمایندگی شرکت

شرکت‌ها و اشخاص حقوقی، گاهاً قصد دارند کسب و کار و فعالیت خود را گسترش دهند و خدمات مربوط به کسب و کار خود را در نقاط…

ثبت مؤسسه حقوقی

مؤسسات حقوقی در دو نوع غیرانتفاعی یا غیرتجاری با هدف انجام اموری غیر از فعالیت‌های تجاری راه اندازی می‌شوند. این مؤسسات می‌توانند به عنوان امور خیریه، پژوهش‌های…