Skip to content
آگاه ثبت » وبلاگ و مقالات » مقالات انحلال شرکت » انواع ورشکستگی و مجازات هرکدام

انواع ورشکستگی و مجازات هرکدام

انواع ورشکستگی و مجازات هرکدام

 

ورشکستگی امری است که تحققش به معنای خاتمه یافتن تمامی فعالیت اقتصادی و تجاری صاحب کسب و کار می باشد. انواع ورشکستگی مخصوص یک بازرگان یا شرکتی تجاری است که نتواند بدهی های خود و شرکت را پرداخت کند. این در حالی است که ورشکستگی و مقررات آن تنها دربرگیرنده ی بازرگانان می‌شود و چنانچه اشخاص عادی نتوانند بدهی های خود را پرداخت کنند، اصطلاحاً به آنان «معسر» گفته می‌شود. انواع ورشکستگی موضوع اصلی این مقاله می باشد که در آن ما تمامی انواع آن را کامل برای شما شرح می دهیم. این مقاله توسط متخصصین آگاه ثبت برای شما آماده شده است. همچنینی با مراجعه به بخش مقالات می توانید این مراحل را به صورت کامل در آنجا مطالعه کنید.

 

ورشکستگی چند نوع می باشد؟

ورشکستگی انواع مختلفی دارد که در این مقاله ما 3 نوع آن را برای شمابیان میکنیم. انواع ورشکستگی به صورت زیر می باشد.

ورشکستگی عادی
ورشکستگی به تقصیر
ورشکستگی به تقلب

انواع ورشکستی را برای شما بیان میکنیم و علت را برای شما بررسی می کنیم تا مجازات و عواقب ورشکستگس گریبان گیر شما مخاطبان عزیز نگردد.

 

ورشکستگی عادی

ورشکسته عادی به کسی گفته می شود که پس از مدتی نتواند دیون مالی و بدهی هایش را پرداخت کند یا توانایی این امر را نداشته باشد. تاجر باید در مدت سه روز از زمانی که از عهده ی پرداخت بدهی ها و تعهدات نقدی او حاصل شده است، ناتوانی خود را به دفتر محکمه بدایت محل اقامت خود اظهار نموده و صورتحساب دارایی و کلیه دفاتر تجاری خود را به دفتر محکمه مزبور تسلیم نماید  تا مورد بررسی مراجع مربوط قرار گیرد. به این منظور است که تمامی صورتحساب های مورد نظر قانونگذار از هر جهت کامل باشد و به طور موثر در زمان تصمیم گیری و اعلام ورشکستگی مورد استفاده دادگاه قرار گیرد.

برای اطلاع از اعلام و مدارک مورد نیاز ورشکستگی مقاله ی چگونه ورشکستگی را اعلام کنیم را مطالعه کنید و طبق آن عمل کنید؛ زیرا در غیر اینصورت شما نمی توانید ورشکست عادی محسوب شوید.

 

 

ورشکستگی به تقصیر (اختیاری)

 

انواع ورشکستگی | ورشکستگی و مجازات | عواقب ورشکست شدن

 

ورشکستگی به تقصیر اینگونه است که قاضی پس از بررسی مدارک و اسناد رای نهایی را صادر میکند. این حالات به 4 دسته تقسیم شده که در ادامه برای شما بررسی خواهیم کرد:

1) اگر تاجر بخواهد در وضعیت مالی نامناسبی که در آن قرار دارد، تعهدات مالی سنگین بدهد که حال از روی قصد یا سهوی باشد. یا به عبارت دیگر تعهد غیر متعارف به نفع دیگری کند.

2) اگر تاجر از ورشکستگی خود خبر و آگاهی کامل داشته باشد ولی آن را طی مدت مشخص 3 روز به دادگاه اعلام نکند، و دفاتر تجاری و قانونی خود را در این زمان تسلیم دادگاه نکند.

3) پلمپ نکردن دفاتر تجاری یا به عبارت دیگر نداشتن دفاتر پلمپ و یا حتی وجود مشکل در دفاتر و ترتیب آن ها

4) بیان نکردن بدهی و دیون مالی و یا حتی مطالبات در صورتی که از آن ها اطلاع دقیق داشته باشید.

 

نکته اینجاست که ، ورشکستگی به تقصیر با این شرط قابل صدور است که ناجر از قصد این امور و شرایط را مهیا نکرده باشد، که اکر از روی قصد باشد، وارد قسمت بعدی یعنی به تقلب می شود که در ادامه برای شما بیان می کنیم. ورشکستگی به تصیر و به تقلب هر دو جرم محسوب می شوند.

 

ورشکستگی به تقصیر (اجباری)

ورشکستگی در شرایط زیر به وجود می آید و پس از اثبات شرایط، قاضی باید حکم به تقصیر اجباری را صادر کند. این موارد که در ادامه برای شما شرح می دهیم عبارند از:

1) اگر خرج و مخارج شخصی و خانه ی تاجر در زمان قبل از اعلام بیشتر از درآمد او باشد. که تاجر میتوانست با یک حساب و کتاب کوچک این مشکل را برطرف کند و جلوگیری کند.

2) اگر که تاجر معاملاتی کرده باشد که بازگشت سرمایه و سود در آن امور به صورت احتمالی و 50-50 باشد و نتوان گفت به طور قطع سود خواهد کرد. یا به عبارت دیگر انجام معاملات غیر متعارف با سود کاملا احتمالی که اصلا قطعی و عاقلانه نیست.

3) تاخیر انداختن در ورشکست شدن به این صورت که؛ جنسی را با قیمت بالا خریده و با قیمت پایین به فروش برساند، به دلیل گردش مالی کاملا مضر، ولی نگهدارنده ی تاجر؛ تنهای برای به تاخیر انداختن ورشکستگی

4) پس از اینکه امور او متوقف شد، به هر دلیلی دیون مالی و بدهی یکی از طلبکاران را به بقیه ی آن ها ترجیح دهد، بذدهی او را پرداخت کند و بقیه را به امان خدا رها کند!

 

ورشکستگی به تقلب

ورشکستگی به تقلب به اینصورت است که تاجر به هیچ عنوان ناتوان در پرداخت بدهی ها و دیون مالی نمی باشد، بلکه خود را ناتوان نشان میدهد. در شرایط زیر برای همچین تاجری حکم ورشکستگی به تقلب صادر میگردد.

  • دفاتر پلمپ شده تجاری تاجر مفقود شده یا از بین رفته باشد.
  • در صورتی که تاجر دارایی و اموال خود را پنهان کرده باشد یا در معامله ای از پیش تعیین شده و کاملا سوری، آن ها را به واسطه فردی از بین برده باشد.
  • در صورتی که تاجر بدهی های خود را به صورت دروغین و با هماهنگی زیاد کرده باشد که حقیقت نداشته باشند.

ورشکستی به تقلب یکی دیگر از انواع ورشکستگیست که مثل مورد قبلی (به تقصیر) جرم محسوب می شود که اگر اثبات شود، مجازاتی دارد.

مجازات ورشکستگی به تقلب را در ادامه برای شما بیان میکنیم. که به شرح زیر است:

در قانون مجازات جمهوری اسلامی و تعزیرات اینگونه بیان شده که: مجازات ورشکستگی به تقلب مانند مورد قبلی که به تقصیر بود، از 1 تا 5 سال حبس می باشد و کسی که محکوم به این جرم می شود باید این مجازات را بپردازد.

 

 

نکات مربوط به امور اعلام ورشکستگی

 

نکته آگاه ثبت

 

1) شخصیت های حقیقی و حقوقی که مشاغل کوچکی دارند و تاجر به حساب نمی آیند و چرخه ی بزرگی از اقتصاد مملکت را نمی چرخانند، اگر هم به امر تجارت مشغول شوند،باز هم تاجر به حساب نمی آیند. بنابراین قوانین ورشکستگی برای آن ها قابل اعمال نیست.

2) حتما نیاز نیست که تاجر پولی نداشته باشد یا دارایی و نقدینگی  او برابر یا در حد بدهی هایش نباشد، بلکه زمانی که تاجر نتواند بدهی هایش  را پرداخت کند، ورشکسته به حساب می آید که باید اعلام کند.

3) نمایندگان و کارمندان تجارتخانه چون به حساب خود عمل تجاری انجام نمی دهند تاجر شناخته نشده و مشمول مقررات ورشکستگی نمی شوند.

4) تاجری که فوت کند تا یکسال بعد از فوت، اگر معلوم شود که در زمان حیات از عهده پرداخت کردن بدهی های خود برنمی آمده است، مشمول مقررات ورشکستگی می گردد و حکم ورشکستگی او صادر می شود.

5) اعلام ورشکستگی توسط 3 گروه زیر امکان پذیر می باشد:

  1. اعلام ورشکستگی توسط خود تاجر
  2. به درخواست و اعلام طلبکاران
  3. بر حسب تقاضای مدعی العموم

برای اطلاعات بیشتر و متن نامه اعلام ورشکست شدن، می توانید مقاله ی چگونه ورشکستگی را اعلام کنیم را مطالعه کنید و طبق آن عمل کنید؛ زیرا در غیر اینصورت شما محکوم به مجازات قانونی می شوید که باید جزای سنگینی را بپردازید.

انواع ورشکستگی را به طور کامل برای شما شرح دادیم و در آخر از شما تقاضا داریم تا نظرات و سوالات ارزشمند خود را از متخصصبن حقوقی ما بپرسید تا بهترین پاسخ را در کمترین زمان دریافت کنید. موسسه حقوقی آگاه ثبت یکی از معتبرترین موسسات حقوقی کشور با بیش از 10 سال سابقه ثبت شرکت می باشد.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *