انتقال سهام

طریقه انتقال سهام

نقل و انتقال سهام، موضوعیست که در این مقاله از وبلاگ آگاه ثبت، قصد داریم به چیستی و چگونگی آن بصورت مختصر و مفید بپردازیم تا اطلاعات لازم را در باره شرایط آن بدانید. برای نقل و انتقال سهام باید مدارک مورد نیاز آن را تهیه کنید و با توجه به شرایط شما، این امر امکان پذیر می باشد. برای افزایش سرعت در این روند می توانید از طریق موسسه حقوقی آگاه ثبت، امور خود را پیگری کرده تا از دریافت نتیجه و کیفیت کار رضایت کافی را داشته باشید. پیش از بررسی به موضوع انتقال سهم در شرکت ها، بهتر است تا به توضیحی مختصر در باره سهام و ماهیت آن بپردازیم تا درک این مطلب ساده تر بنظر برسد.

سهام چیست؟

تعریف سهام

با داغ شدن بورس ایران و بازار های مالی داخلی، امروزه بسیاری از افراد آگاهی نسبی از واژه سهام بدست آورده و شرکتهای بسیاری را در این زمینه می شناسند. به طور کلی تعریف سهام یعنی بخشی از دارایی و سرمایه یک شرکت در قالب تعدادی سهم، بین افراد مشخصی تقسیم می شود که بسته به سهامی عام و خاص بودن، این افراد واضح می باشند. در قالب دریافت سهم می توان یک برگه بصورت رسمی و سند مانند تحویل گرفت که قابل خرید و فروش بین افراد بر اساس شرایط خاص می باشد. با توجه به انوع شرکت های تجاری که شامل : شرکت با مسئولیت محدود، تعاونی، تضامنی، سهامی عام و خاص می شوند، واژه سهام فقط به شرکت هایی که با سهامی خاص یا عام ثبت می شوند تعلق می گیرد.

تفاوت شرکت های سهامی خاص و عام از نظر سهم با شرکت های مسئولیت محدود و تعاونی

بصورت کلی برای شرکتهایی که بصورت سهامی ثبت شده اند، برای تبدیل میزان سرمایه آن ها از واژه ای به نام سهم یا سهام استفاده می شود. در طرف مقال شرکت هایی که به صورت مسئولیت محدود و … ثبت می شوند، از واژه ای به نام سهم الشرک استفاده می کنند.

انتقال سهام چیست؟

تعریف انتقال سهام

نقل و انتقال سهام شرکت می تواند در شرکت هایی که به صورت سهامی ثبت شده اند، با طی کردن مراحل قانونی صورت بگیرد و در زمانی که افراد قصد ایجاد شراکت جدید با یک فرد داشته باشند یا یکی از شرکا قصد ترک کردن شرکت را داشته باشد، بسیار رایج است. بسیاری از موارد در هنگام نقل و انتقال، می تواند از زمان ثبت شرکت بصورت قانون و با رای اکثر سهامداران تصویب شده باشد اما اگر هیچگونه پیش شرطی گذاشته نشده باشد، می تواند بصورت توافقی صورت بگیرد.

انواع انتقال سهام قابل انتقال

آموزش انتقال سهام

سهام بصورت کلی به شش دسته تقسیم می شوند که شامل سهام بی نام و با نام، ممتاز، بدون انتقال، عام و خاص می باشند که هر کدام ویژگی های خاص خود را دارند.

انتقال سهام شرکت سهامی عام

به منظور نقل و انتقال در این نوع شرکت ها، هیچ گونه قانون و قاعده ای وجود ندارد و نمی توان آن را از پیش در اساس نامه شرکت تصویب کرد. از همین رو انتقال سهم بصورت کاملا آزاد باید صورت بگیرد که یعنی هیچگونه نیازی به دریافت رای و موافقت سایر اعضای شرکت و سهامداران نمی باشد. از همین رو مانعی بصورت کلی برای انجام آن وجود ندارد.

نقل و انتقال سهم در شرکت های سهامی خاص به چه شکل است؟

در این نوع شرکت ها نیز بر اساس قانون نوشته شده به نام قاون تجارت، انتقال سهم بصورت آزاد صورت می گیرد و امکان ایجاد محدودیت از طرف سایر سهامداران شرکت وجود ندارد. تفاوتی که این نوع انتقال با سهامی عام دارد، در صورت وضع شدن یک قانون برای این موضوع در اساس نامه با موافقت اعضا، باید بر اساس آن صورت بگیرد و در غیر اینصورت، می تواند کاملا آزادانه  انجام شود.

یکی از نکاتی که در این امر باید توجه داشت این است که اگر اعضای شرکت با خروج یا فروش سهام یکی از اعضا مخالفت کنند، باید دارایی و تعداد سهم آن فرد را خریداری کنند. این میزان سهم نیز از کل تعداد سهم موجود شرکت کاسته می شود و برای مثال اگر شرکتی دارای 20 هزار سهم بوده و یک فرد 5 هزار تای آن را داشته، تعداد سهام این شرکت به 15 هزار عدد کاهش پیدا می کند. البته ارزش سهام نیز حفظ خواهد شد و اینگونه نیست که باعث کاهش ارزش و قیمت آن شود.

انتقال سهام ممتاز به چه صورت است؟

آموزش کامل انتقال سهام

برای نقل و انتقال سهم شرکت بصورت ممتاز باید در نظر داشت که این سهام با تصویب رای اکثریت تشکیل می شود و دارای مزایای خاص خود می باشد. برای انتقال این نوع سهم باید مواردی مثل موافقت سهامداران در نظر گرفته شود. برای دریافت اطلاعات بیشتر در این باره می توانید با کارشناسان آگاه ثبت در ارتباط باشید. این سهام به این شکل است که دارنده های آن از مزایایی مثل : انتخاب هیئت مدیره از افراد دارنده سهام ممتاز، امکان حق رای بیشتر و مهم تر، میزان حقوق و مزایای بیشتر بهره مند می شوند.

آموزش انتقال سهام

برای انتقال تعداد سهام یک شرکت به صورت کلی بسیاری از افراد اعتقادی به تنظیم سند رسمی ندارند اما برای محکم کاری و رعایت اصول بهتر است تا یک سند با نام مورد انتقال تنظیم بشود تا از نظر اعتبار و قانونی بودن آن، خیال افراد راحت باشد. برای این کار نیاز به تهیه مدارک مورد نیاز می باشد و باید با دقت لازم این مدارک را تهیه کنید تا در روال قانونی و سرعت کار شما مشکلی پیش نیاید.

  • مدارک مورد نیاز برای انتقال سهام شرکت ها
  • ارائه وکالت نامه در صورت حضور وکیل
  • تهیه فرم صورت جلسه شرکت به همراه موافقت تمامی سهامداران
  • ارائه فرم صورت جلسه در مجمع عمومی شرکت
  • تهیه عکس و تصویر برابر اصل شده کارت ملی و شناسنامه کلیه سهام داران
  • تهیه و ارائه تصاویر تاسیس شرکت در روزنامه های رسمی
  • مواردی می باشند که نیاز به تهیه دارند.

جمع بندی

نقل و انتقال سهام شرکت های سهامی عام، خاص و … در کشور ایران می تواند دارای روش های مختلفی باشد و بهتر است تا قبل از هر گونه اقدام برای انتقال آن، از قوانین و مدارک مورد نیاز مطلع باشید. در صورت نیاز به راهنمایی بیشتر و پیگیری امور سهامی شما برای نقل و انتقال، می توانید از طریق راه های ارتباطی با آگاه ثبت در ارتباط باشید تا در سریع ترین زمان و با بهترین هزینه کلیه امور حقوقی و ثبتی شما مثل ثبت شرکت و … زیر نظر وکلای متخصص پیگیری شود.


هزینه نقل و انتقال سهام شرکت سهامی عام چقدر است؟

از نظر میزان مالیات حدود 4% ارزش اسمی سهام شرکت باید هزینه آن را پرداخت کرد.


چگونه می توان تعداد سهم یک شرکت سهامی عام را بدست آورد؟

بر اساس روزنامه رسمی شرکت در هنگام ثبت و تاسیس و مجامع عمومی که در بازه های زمانی مختلف تشکیل می شود، می توان اطلاعات لازم را به دست آورد.


انتقال سهام بی نام چیست؟

این نوع سهام به عنوان ضمانت برای کسری و خسارت های وارد شده توسط مدیران شرکت تشکیل می شود که قابل انتقال نمی باشد.


انتقال سهام با نام چیست؟

به سهامی که دارنده و صاحب آن به صورت واضح مشخص است و جزء دارایی که فرد به حساب می آیند.


منظور از انتقال سهام وثیقه

این نوع سهام یکی از انواع غیر قابل انتقال می باشد و در زمان مدیریت یک فرد در شرکت، به عنوان یک ضمانت در صندوق سهام شرکت باقی می ماند و در زمان لازم ممکن است از آن استفاده شود.

 

 

امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده باشد.


جهت مشاوره رایگان اینجا کلیک کنید

دیدگاه های دیگران
هیچ نظری وجود ندارد.

دیدگاه خود را ثبت کنید

آخرین مقالات

مشاهده همه

تمدید برند

از مهم‌ترین ویژگی‌های مشاغل و کسب و کارهای موفق، داشتن علامت تجاری و برند است. اما هر برند ثبت شده دارای اعتبار محدود می‌باشد و برای استفاده…

ثبت شرکت رایگان

ثبت شرکت رایگان در انواع شرکتهای : سهامی عام، سهامی خاص، مسئولیت محدود، تضامنی، تعاونی، نسبی، مختلط سهامی و غیر سهامی، دانش بنیان و … توسط سامانه…

ثبت شعبه و نمایندگی شرکت

شرکت‌ها و اشخاص حقوقی، گاهاً قصد دارند کسب و کار و فعالیت خود را گسترش دهند و خدمات مربوط به کسب و کار خود را در نقاط…

ثبت مؤسسه حقوقی

مؤسسات حقوقی در دو نوع غیرانتفاعی یا غیرتجاری با هدف انجام اموری غیر از فعالیت‌های تجاری راه اندازی می‌شوند. این مؤسسات می‌توانند به عنوان امور خیریه، پژوهش‌های…