بررسی روابط برند و علائم تجاری با محصول و کمک به انتخاب برند مناسب

ما به بررسی روابط بین علامت تجاری (برند) و محصول پرداختیم و 4 مورد از مهمترین های آن را برای شما مطرح کرده ایم تا شما در انتخاب برند به مشکل نخورید و بتوانید بهترین انتخاب برند را با دانش کافی ای که از این مقاله به دست می آورید داشته باشید؛ در ضمن ما تمامی موارد انتخاب برند ممنوع را برای شما شرح داده ایم تا از این لیست انتخاب برند نکنید.

همچنین می توانید برای انتخاب برند های در حال فروش، به صفحه ی فروشگاه برند موسسه حقوقی آگاه ثبت مراجعه کنید.

شرایط انتخاب برند وعلائم تجاری

علامت تجاری باید کاملا متمایز باشد؛ یعنی باید منبع و منشا محصول و یا خدمات خاص را مشخص کند. بر اساس رابطه بین علامت و محصول اصلی، گروه علامت ها به 4 دسته تقسیم می شوند:

  • حاشیه ای
  • دلخواه یا خیالی
  • توصیفی
  • عمومی

علامت حاشیه ای:

علامت و ویژگی های خاصی را نشان می‌دهد. به عنوان مثال، کلمه “Coppertone” حاوی لوسیون آفتابگردان است، اما محصول پایه ای خاصی را توصیف نمی‌کند.

هزینه ثبت برند ارزان نشانگر تمامی هزینه های ثبت برند بوده که برای شما متقاضیان ثبت برند تهیه شده است؛ با مطالعه آن از طریقه ثبت برند ارزان و هزینه های ثبت برند مطلع شوید.

علامت دلخواه یا خیالی:

می‌تواند علامتی باشد که هیچ ارتباط منطقی با محصول نداشته باشد؛ به عنوان مثال، کلمات «اکسون»، «کداک» و «اپل» هیچ ارتباطی با محصولات پایه خود (به ترتیب بنزین، دوربین و موبایل) ندارند.

علامتهای دلخواه یا خیالی به لحاظ ذاتی متمایز هستند؛ یعنی قادر به شناسایی یک محصول اساسی اند و دارای درجه بالایی از حفاظت هستند.

علامت توصیفی:

نشانی ست که مستقیما محصول را توصیف می‌کند؛ بر خلاف علائم دلخواه، علائم توصیفی از لحاظ ذاتی متمایز نیستند و فقط در صورتی که “معنای ثانویه” را بدست آورده باشند، محافظت می‌شوند و برای انتخاب برند مناسب خواهند شد.

علامت توصیفی، زمانی معنای ثانویه می‌دهد که مردم مصرف کننده به کمک علامت، محصول را شناسایی کنند و نه خود محصول.

لازم به ذکر است که مردم نیازی به شناسایی تولید کننده خاص ندارند؛ تنها محصول یا خدماتی که از یک تولید کننده به دست می‌آید دارای اهمیت است.

علامت عمومی:

علامتی است که دسته بندی کلی محصول متعلق به آن را در انتخاب برند توصیف می‌کند.

به عنوان مثال، اصطلاح “کامپیوتر” یک اصطلاح عمومی برای تجهیزات کامپیوتری است.

نکات قابل توجه برای انتخاب برند و علائم تجاری

برای انتخاب اسم و عنوان برند، یکسری ضوابط و قوانینی وجود دارد که در زیر برای شما بیان کرده ایم:

  1. اسامی و علائم مشهور و شناخته شده غیر قابل ثبت هستند.
  2. اسامی غیر معقول، غیر اسلامی و مخالف با موازین اخلاقی و شئونات اسلامی قابلیت ثبت ندارند.
  3. صفت ها و اسم هایی که بیان گر توصیف می باشند و یا عام هستند به تنهایی قابل ثبت نیستند.
  4. استفاده از نام های چند سیلابی و ترکیبی از شانس بالایی برای ثبت بر خوردارند. ( در صورت نبودن عین نام در طبقه کالای درخواستی )
  5. در صورت عدم ثبت علامت در طبقات مورد درخواست، علامت می تواند یک کلمه و یا ترکیبی از کلمات و اعداد و سمبل، طرح ، رنگ ، شکل و … باشد.
  6. اسامی خاص و ساختگی شانس بسیار بالایی برای ثبت دارند.
  7. شباهت نزدیک به 50 درصد با نام های تجاری دیگر امکان ثبت علامت را بسیار ضعیف می کند.
  8. در طبقاتی مانند لوازم خانگی، مواد غذایی و نوشیدنی ها به دلیل ثبت علائم بسیار، انتخاب اسم بسیار مشکل بوده و محدودیت ایجاد می کند. لذا در انتخاب عنوان یا نام علامت در این نوع از طبقات باید نهایت دقت را جهت انتخاب نام های هوشمندانه و خاص به کار برد.
  9. ثبت علامت به صورت حقوقی (ایرانی و غیر ایرانی ) و حقیقی ( ایرانی و غیر ایرانی )قابل انجام بوده، لذا می توان عنوان شرکت را جهت ثبت علامت به کار برد و یا از نام خانوادگی در کنار نامی دیگر جهت ثبت علامت مورد نظر استفاده کرد.
  10. عنوان یا نام علامت می تواند فارسی ، لاتین و یا ترکیبی از کلمات و حروف فارسی و لاتین باشد.
  11. اعداد چه به صورت فارسی و چه به صورت لاتین به تنهایی به هیچ وجه امکان ثبت ندارند.

نکته انتخاب برند

انتخاب برند ممنوع! (علائم تجاری ممنوع)

به موجب ماده ۵ قانون، انتخاب برند ، ثبت علائم و اختراعات زیر ممنوع است:

  1. علامت هلال احمر؛ نشانها و آرم های دولت ایران
  2. پرچم رسمی ایران با علامت مخصوص جمهوری اسلامی
  3. پرچم های منتسب به دولت و کشور ایران و هر پرچم منع شده توسط دولت ایران
  4. علامت تجاری موسسات رسمی مانندهلال احمرو صلیب سرخ ، رجاء ، همراه اول و …
  5. کلمات و یا عباراتی که موهم انتساب به مقامات رسمی ایران باشد از قبیل دولتی و ایران و امثال آن
  6. علائمی که مخل انتظامات عمومی یا منافی عفت باشد.
  7. واژه های عام: به عنوان مثال کلمه رایانه و یا کتاب به تنهایی قابل ثبت نیستند زیرا این کلمات واژه هایی عام برای کلیه محصولات با این نام هستند.
  8. واژه های توصیف کننده: این کلمات به منظور توصیف محصولات و اجناس به کار م روند. مثلا ثبت برند خوشمزه و شیرین برای انواع خوراکی به تنهایی و بدون پسوند، قابل ثبت نخواهد بود.
  9. علائم گمراه کننده: به عنوان مثال ثبت علامت تجاری جهت عرضه انواع شیره خرما و انگور با تصویر زنبور عسل مردود خواهد شد. چرا که موجب تصور اشتباه و گمراهی مصرف کنندگان شده و خریداران ممکن است چنین محصولی را با تصور عسل خریداری نمایند.
  10. علائم خلاف نظم عمومی و اخلاق حسنه: به طور کلی کلمات و تصاویر نقض کننده موازین ، هنجارهای اخلاقی ، عرفی و مذهبی جامعه غیر قابل ثبت است.
  11. پرچم، نشان های سلطنتی، علائم رسمی دولتی و نشان کشور و سازمان های بین المللی که نمونه آنها به دفتر بین المللی سازمان جهانی مالکیت معنوی اعلام شده به طور معمول قابل ثبت نیستند مگر اینکه مجوز مراجع صلاحیت دار بین المللی داشته باشند.

همچنین موارد زیر قابل ثبت و انتخاب نخواهند بود:

  1. در صورت تشابه زیاد علامت و برند دو موسسه به طوری که کالا و خدمات دو موسسه از هم قابل تمایز نباشند.
  2. علامت یا نام تجاری که عینا یا به شکلی گمراه کننده مشابه یا ترجمه علامت یا نام تجاری برای همان نوع کالا ، خددمات و طبقه ، اما متعلق به موسسه یا فرد دیگری باشد.
  3. عین علامتی که پیش از این به نام شخص یا شرکت دیگری ثبت شده باشد و یا شخص دیگری قبلا تقاضای ثبت داده و تاریخ تقاضای آن فرد مقدم باشد و یا دارای حق تقدم ثبت باشد.

چه بهتر است پس از انتخاب برند خود، برای سردرگم نشدن درزمینه ی امکان ثبت برند و انتخاب برند، با پر کردن فرم استعلام قابلیت ثبت برند، ما با مشاوره ی رایگان به شما کمک کنیم تا این انتخاب برند در جهت درست صورت گیرد. وظیفه ی مجموعه ی ما کمک به شهروندان عزیز می باشد.

همچنین اگر شرکتی دارید که ثبت نشده میتوانید برای ثبت شرکت نیز اینجا کلیک کنید.

دیدگاه های دیگران
هیچ نظری وجود ندارد.

دیدگاه خود را ثبت کنید

آخرین مقالات

مشاهده همه

تمدید برند

از مهم‌ترین ویژگی‌های مشاغل و کسب و کارهای موفق، داشتن علامت تجاری و برند است. اما هر برند ثبت شده دارای اعتبار محدود می‌باشد و برای استفاده…

ثبت شرکت رایگان

ثبت شرکت رایگان در انواع شرکتهای : سهامی عام، سهامی خاص، مسئولیت محدود، تضامنی، تعاونی، نسبی، مختلط سهامی و غیر سهامی، دانش بنیان و … توسط سامانه…

ثبت شعبه و نمایندگی شرکت

شرکت‌ها و اشخاص حقوقی، گاهاً قصد دارند کسب و کار و فعالیت خود را گسترش دهند و خدمات مربوط به کسب و کار خود را در نقاط…

ثبت مؤسسه حقوقی

مؤسسات حقوقی در دو نوع غیرانتفاعی یا غیرتجاری با هدف انجام اموری غیر از فعالیت‌های تجاری راه اندازی می‌شوند. این مؤسسات می‌توانند به عنوان امور خیریه، پژوهش‌های…