اتاق بازرگانی تهران چیست؟

 

مبحث اتاق بازرگانی چیست و عضویت در آن، به یکی از داغترین بحث های اخیر تبدیل شده که در این مقاله به بررسی آن پرداخته ایم تا علت این امر را برای شما به زبانی ساده و شفاف شرح دهیم که مزایای عضویت و همچنین وظایف دشوار آنها پنهان نماند.

 

کارت بازرگانی چیست ؟

کارت بازرگانی، مجوزی است که به دارنده آن اعم از شخص حقیقی یا حقوقی، مستند به ماده 3 قانون مقررات صادرات و واردات مصوب 4/7/1372 مجلس شورای اسلامی اجازه داده می شود که به امر صادرات و واردات بپردازد.

داشتن کارت بازرگانی در مراحل مقدماتی واردات (ثبت سفارش و گشایش اعتبار) همچنین در مرحله ترخیص کالای وارداتی ضرورت دارد و عندالمطالبه باید به مراجع ذیربط (وزارت بازرگانی، بانک مرکزی و گمرک) ارایه شود.

داشتن کارت بازرگانی جهت طی تشریفات صدور کالا نیز مورد نیاز است. کارت بازرگانی را می توان به نام شخص حقیقی یا حقوقی صادر کرد. کارت بازرگانی حقیقی به نام افراد درخواست کننده و کارت بازرگانی حقوقی به نام مدیرعامل شرکت های متقاضی صادر می شود.

یک فرد نمی تواند هم زمان دو کارت داشته باشد، یعنی این که نمی تواند هم کارت بازرگانی حقیقی به نام خود داشته باشد و هم این که مدیر عامل شرکتی باشد که کارت بازرگانی داشته باشد.

 

 

تعریف اتاق بازرگانی

اتاق بازرگانی ایران، موسسه ای غیر انتفاعی است که دارای شخصیت حقوقی و استقلال مالی می باشد. این تشکل، جهت ایجاد هماهنگی و همکاری میان بازرگانان و صاحبان صنایع و معادن، در مراکز تجاری مهم مملکتی، بر حسب تقاضای تجار محل و پیشنهاد وزارت اقتصاد ملی و با تصویب دولت بوجود می آید.

 

نخستین اتاق تجارت ایران در 16 مهر ماه 1305 شمسی در وزارت بازرگانی در تهران تشکیل و در سال 1309 قانون تجارت در 5 فصل و 35 ماده به تصویب رسید.به موازات اتاق بازرگانی اتاق صنایع و معادن هم شکل گرفت که بعدها در این اتاق ادغام شد.
هم اکنون، اتاق بازرگانی ایران نزدیک به 20 هزار عضو در سراسر ایران دارد. لازم به ذکر است، داشتن کارت عضویت این اتاق و حداقل سه سال سابقه فعالیت اقتصادی از شرایط شرکت در انتخابات آن است.

 

نحوه انتخاب ریاست اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران

بر اساس ماده 17 قانون فعلی اتاق بازرگانی ایران ، اعضاء هیات رییسه اتاق ایران 7 نفر و هر کدام از شهرستان ها 5 نفر می باشد که در اولین جلسه هیات نمایندگان برای مدت 4 سال انتخاب می شوند.

 

  • ارکان اتاق ایران:

به موجب ماده 6 قانون اتاق بازرگانی و صنایع و معادن جمهوری اسلامی ایران ارکان اتاق ایران به شرح ذیل می باشد:
الف-شورای عالی نظارت
ب-هیات نمایندگان
ج-هیات رئیسه
د-دبیر کل

  • ارکان اتاق شهرستان ها:

حوزه فعالیت اتاق شهرستان محدود به حدود تعیین شده در قانون تقسیمات کشوری است و اتاق شهرستان ها دارای شخصیت حقوقی بوده و در امور اداری و مالی خود بر اساس مقررات مربوطه مستقر می باشد.به موجب ماده 7 ارکان اتاق شهرستان عبارت است از :
الف- هیات نمایندگان
ب- هیات رییسه

 

 

نکته اتاق بازرگانی

نکته:
1- تاسیس اتاق در شهرستان هایی که حداقل 25 عضو می باشند بلامانع است.
2- تهران مانند سایر شهرستان ها دارای اتاق مستقل بوده و حوزه فعالیت و شرح وظایف آن با بقیه اتاق ها یکسان است.

دریافت مجوز بازرگانی مراحلی دارد به عنوان مراحل کارت بازرگانی تمام سیر تا پیاز مراحل را برای شما بررسی نموده ایم؛ تنها کافیست مقاله مربوطه را با دقت مطالعه نمایید تا از تمامی مراحل آن مطلع شوید.

 

بحث داغ عضویت

اگر تا چند سال پیش کمتر کسی از نام و وظایف «اتاق بازرگانی» خبر داشت و انتخابات و عضویت در این اتاق آنقدر جذاب به شمار نمی رفت و امری ساده بود، اما حالا اتاق بازرگانی تهران به محل جنگ و جدل جدید تبدیل شده و بسیاری از افراد برای شرکت در این انتخابات و عضو شدن در این اتاق ثبت نام می کنند.

عضویت در اتاق بازرگانی تهران به اندازه ای جذاب شده که افراد مختلفی از طیف های سیاسی و اقتصادی در انتخابات آن ثبت نام می کنند. از برخی نزدیکان و بستگان مسئولان دولتی تا برخی مدیران شرکت های مشهور مخابراتی، برخی چهره های قدیمی و سنتی نیز مثل دوره های پیشین در این انتخابات حضور دارند و رقابت ها و عضویت در اتاق را داغ می کنند.

 

سوال اینجاست چرا اتاق بازرگانی به این اندازه جذاب شده و در هر دوره افراد بیشتر و مشهورتری برای شرکت در آن ثبت نام می کنند. راز نهفته در این اتاق چیست؟

همچنین می توانید برای اطلاعات تکمیلی در زمینه اخذ کارت بازرگانی هوشمند، مقاله ی اخذ کارت بازرگانی هوشمند که در جهت گرفتن کارت بازرگانی نوشته شده است، اطلاعات بیشتری کسب کنید.

 

انتخابات و عضویت در اتاق بازرگانی چگونه است؟

مانند همیشه قصد داریم تعریف را به زبان ساده و دور از پیچیدگی های اقتصادی بازگو کنیم؛ تا شما دچار سر در گمی در این تعاریف و توضیحات نشوید و به جواب قطعی و درست دست پیدا کنید.

 

تعداد اعضا اتاق بازرگانی:

هر چهار سال یک بار انتخابات اتاق برگزار می شود؛ به نحوی که در اتاق بازرگانی تهران 40 نفر و در اتاق شهرستان ها 15 نفر از بخش خصوصی انتخاب می شوند. افرادی که عضو اتاق بازرگانی هستند و از شرایط لازم برخوردارند، می توانند پای صندوق رأی بیایند و افراد مورد نظر خود را انتخاب کنند.

 

تعداد بخش ها:

در گذشته تقسیم بندی ها اینگونه بود که اتاق های بازرگانی به سه بخش صنعت، معدن و بازرگانی تقسیم می شدند اما امسال این تقسیم بندی تغییر کرده و بخش کشاورزی هم به آن اضافه شده است. به این ترتیب که 16 نفر از بخش بازرگانی، 14 نفر از بخش صنعت، 4 نفر از بخش معدن و 6 نفر از بخش کشاورزی در اتاق تهران انتخاب می شوند. در اتاق شهرستان ها هم 15 نفر با ترکیب 5 نفر از بخش بازرگانی، 5 نفر از بخش نصعت، 2 نفر از بخش معدن و 3 نفر هم کشاورزی انتخاب می شوند.

 

 افزایش استقبال ها:

در دوره قبل مجموعه افرادی که برای انتخابات ثبت نام کرده بودند، کمتر از 140 نفر بود ولی در حال حاضر با استقبال خوبی روبرو بوده ایم؛ به گونه ای که تا پایان زمان ثبت نام این عدد به 257 نفر رسید و به طور قطع در دوره ی بعد این عدد بیشتر هم خواهد شد.

گروه های شرکت کننده:

از گروه هایی که در این دوره تشکیل شده، یک بخشی به نام مجمع فعالان توسعه وجود دارد که از تشکل های قدیمی تر اتاق است. این مجموعه امسال گروهی را تحت عنوان «ائتلاف بزرگ» تشکیل داده اند که مجموعه فعالان توسعه، انجمن مدیران صنایع، خانه معدن ایران و خانه اقتصاد ایران از آن حمایت منی کنند. گروه تحول خواهان نیز به سه بخش تقسیم شده اند؛ «ائتلاف برای فردا»، «بنیان کارآفرینان توسعه گرا» و «انجمن مدیران متخصص».

 

احتمال ائتلاف های جدید در عضویت:

تقریبا می شود گفت گروه های نام برده شده شاکله اصلی است که در ارتباط با انتخابات وجود دارد؛ البته به طور معمول زمانی که نزدیک به روزهای انتخابات می شویم، یکسری ائتلاف ها و شکل گیری هایی در انتخابات صورت می گیرد و برخی از تشکل ها، اسامی را اعلام می کنند که آنها هم باز در روزهای آینده وضعیت شان روشن می شود که به چه شکل در انتخابات حضور پیدا می کنند.

 

 

اتاق بازرگانی در تهران

پیشنهاد آگاه ثبت مطالعه مراحل اخذ کارت بازرگانی ارزان جهت شروع فعالیت بازرگانی در کمترین زمان ممکن می‌باشد.

هزینه کارت بازرگانی مقاله ایست که برای اطلاع شما عزیزان از تعرفه های کارت بازرگانی نگارش شده است، پیشنهاد می‌کنیم نگاهی به هزینه های کارت بازرگانی بیاندازید.

وظایف اتاق بازرگانی تهران به طور کامل و با جزئیات

طبق مواردی که در سایت اتاق بازرگانی تهران در مورد فعالیت ها و وظایف خود اشاره کرده، این وظایف به 36 مورد تقسیم می شوند که هر کدام را برای شما آورده ایم:

 

  1. ارائه تصمیمات در کمیسیون های تخصصی به قوای سه گانه در جهت حمایت بخش خصوصی به دنبال راه حل جویی مشکلات فرا راه توسعه اقتصاد کشور و اثرگذاری در مصوبات قانونی مطرح در دولت و مجلس.
  2. ارائه تسهیلات و کمک های فنی و اقتصادی با همکاری سازمان سرمایه گذاری و کمک های فنی و اقتصادی ایران به منظور جذب سرمایه گذاری خارجی.
  3. برقراری ارتباط با انجمن ها و تشکل های اقتصادی و معرفی اعضا، جهت عضویت در نهادهای مذکور.
  4. ارتباط و همکاری با اتاق های بازرگانی و صنایع و معادن سایر کشورها.
  5. صدور و تمدید کارت بازرگانی و عضویت اتاق.
  6. صدور گواهی مبداء
  7. تایید اسناد تجاری
  8. امور ویزای تجاری
  9. برگزاری دوره های آموزشی درخصوص بازرگانی خارجی و امور مالیاتی
  10. ارائه خدمات مشاوره در زمینه سرمایه گذاری خارجی در ایران
  11. ارائه خدمات مشاوره حقوقی (حضوری و آنلاین بر روی وب سایت اتاق)
  12. ارائه خدمات مشاوره در زمینه مسائل مرتبط با امور مالیاتی (حضوری و آنلاین بر روی وب سایت اتاق)
  13. ارائه خدمات مشاوره در زمینه مسائل تامین اجتماعی (حضوری و آنلاین بر روی وب سایت اتاق)
  14. ارائه خدمات مشاوره در زمینه مسائل مرتبط با بازرگانی خارجی و قوانین و مقررات جاری کشور (حضوری و آنلاین بر روی وب سایت اتاق)
  15. ارائه خدمات مشاوره و بازاریابی کالاهای صادراتی (حضوری و آنلاین بر روی وب سایت اتاق)
  16. ارائه تسهیلات جهت شرکت در نمایشگاه های داخلی و خراجی
  17. اعزام هیات های تجاری به خارج از کشور و پذیرش هیات های تجاری از خارج از کشور
  18. صدور شناسنامه فرش
  19. معرفی اعضا جهت عضویت در اتاق ها و شوراهای مشترک
  20. حل و فصل اختلافاتی با مراجع دولتی
  21. داوری و حل اختلافات بین تجار
  22. ارسال نشریات اتاق بازرگانی
  23. صدور معرفی نامه جهت اخذ جوایز صادراتی
  24. مبادله اطلاعات تجاری در سطح جهان
  25. ایجاد مرکز هم اندیشی برای توسعه بخش خصوصی جهت ایفای نقش اصلی بخش خصوصی در احیا و بالندگی اقتصاد کشور
  26. سازماندهی نمایشگاه های ویژه کالاها و خدمات استان تهران به عنوان نماینده بخش خصوصی
  27. برقراری ارتباط با سفرا و رایزنان بازرگانی خارجی در تهران
  28. جمع آوری بانکاطلاعات اعضای اتاق جهت معرفی در پرتابل راهنمای تجاری
  29. امکان برقراری ارتباط بین فروشندگان کالا و خدمات و خریداران در چارچوب فرصت های تجاری به صورت آنلاین بر روی وب سایت اتاق
  30. توانمندسازی زنان عضو اتاق در انجام امور تجارت بین الملل در راستای توسعه اقتصادی کشور و پیشبرد اهداف از طریق شورای بانوان اتاق
  31. اجرا و حفظ و بهبود مستمر سیستم مدیریت کیفیت در راستای تحقق اهداف کلان همگام در کنار مدیریت سطوح بالای سازمان براساس استاندارد ISO 9001:2000
  32. ارسال روزنامه و انواع بولتن های خبری برای اعضای هیات نمایندگان و اعضای اتاق
  33. برگزاری نشست های مطبوعاتی
  34. تعامل با سازمان های مرتبط با استاندارد کالاها و خدمات
  35. تحقیق و توسعه پیرامون مسائل اقتصادی
  36. تحقیق و توسعه پیرامون مسائل بازرگانی خارجی و جذب سرمایه گذاری خارجی

اخذ کارت بازرگانی نیازمند آماده نمودن مدارکی است که در مقاله مدارک دریافت کارت بازرگانی این مدارک را برای شما بیان نموده ایم.

 

اختیارات اتاق بازرگانی تهران به صورت کامل

با عنایت به ماده 5 قانون اتاق بازرگانی و صنایع و معادن جمهوری اسلامی ایران، اختیارات اتاق به شرح ذیل می باشد:

  1. ایجاد هماهنگی و همکاری بین بازرگانان و صاحبان صنایع و معادن و کشاورزی در اجرای قوانین مربوطه و مقررات جاری مملکتی
  2. ارائه نظر مشورتی در مورد مسائل اقتصادی کشور اعم از بازرگانی، صنعتی و معدنی و مانند آن به قوای سه‌گانه
  3. همکاری با دستگاه‌های اجرایی و سایر مراجع ذی‌ربط به منظور اجرای قوانین و مقررات مربوط به اتاق
  4. ارتباط با اتاق سایر کشورها و تشکیل اتاق‌های مشترک و کمیته‌های مشترک با آن‌ها بر اساس سیاست‌های کلی نظام جمهوری اسلامی ایران
  5. تشکیل نمایشگاه‌های تخصصی و بازرگانی داخلی و خارجی با کسب مجوز از وزارت بازرگانی و شرکت در سمینارها و کنفرانس‌های مربوط به فعالیت‌های بازرگانی، صنعتی، معدنی و کشاورز اتاق در چارچوب سیاست‌های نظام جمهوری اسلامی ایران
  6. کوشش در راه شناسایی بازار کالاهای صادراتی ایران در خارج از کشور و تشویق و کمک به مؤسسه‌های مربوطه جهت شرکت در نمایشگاه‌های بازرگانی داخلی و خارجی
  7. تشویق و ترغیب سرمایه‌گذاری داخلی در امور تولیدی بالاخص تولید کالاهای صادراتی که دارای مزیت نسبی باشند.
  8. تلاش در جهت بررسی و حکمیت در مورد مسائل بازرگانی داخلی و خارجی اعضاء و سایر متقاضیان از طریق تشکیل مرکز داوری اتاق ایران طبق اساسنامه‌ای که توسط دستگاه قضایی تهیه و به تصویب مجلس شورای اسلامی خواهد رسید.
  9. ایجاد و اداره مرکز آمار و اطلاعات اقتصادی به منظور انجام وظایف و فعالیت‌های اتاق
  10. صدور کارت عضویت طبق آئین‌نامه اتاق ایران جهت تکمیل مدارک صدور کارت بازرگانی
  11. تشکیل اتحادیه‌های صادراتی و وارداتی و سندیکاهای تولیدی در زمینه فعالیت‌های بازرگانی، صنعتی، معدنی و خدماتی طبق مقررات مربوط
  12. دائر کردن دوره‌های کاربردی در رشته‌های مختلف بازرگانی، صنعتی، معدنی و خدماتی متناسب با احتیاجات کشور
  13. تهیه، صدور- تفریغ و تأیید اسنادی که طبق مقررات بین‌المللی بعهده اتاق ایران است با هماهنگی وزارت بازرگانی
  14. تشکیل اتاق های مشترک با کشورهای دوست با هماهنگی وزارت بازرگانی و امور خارجه

 

شایان ذکر است، هم اکنون، با گذشت 130 سال از تشکیل اتاق بازرگانی در ایران، این اتاق به عنوان رکن تایثرگذار در اقتصاد کشور دارای جایگاه ویژه و منحصر به فردی است .

در انتها لازم میدانم که پیام آگاه ثبت که به این صورت است را برای شما بیان کنم: “اگر امور شما مربوط به بازرگانی و اتاق بازرگانی است و در امور خود گم شده اید، کافیه با ما تماس بگیرید تا شمارا با مشاوره ی رایگان، راهنمایی کنیم.”

 

دیدگاه های دیگران
هیچ نظری وجود ندارد.

دیدگاه خود را ثبت کنید

آخرین مقالات

مشاهده همه

تمدید برند

از مهم‌ترین ویژگی‌های مشاغل و کسب و کارهای موفق، داشتن علامت تجاری و برند است. اما هر برند ثبت شده دارای اعتبار محدود می‌باشد و برای استفاده…

ثبت شرکت رایگان

ثبت شرکت رایگان در انواع شرکتهای : سهامی عام، سهامی خاص، مسئولیت محدود، تضامنی، تعاونی، نسبی، مختلط سهامی و غیر سهامی، دانش بنیان و … توسط سامانه…

ثبت شعبه و نمایندگی شرکت

شرکت‌ها و اشخاص حقوقی، گاهاً قصد دارند کسب و کار و فعالیت خود را گسترش دهند و خدمات مربوط به کسب و کار خود را در نقاط…

ثبت مؤسسه حقوقی

مؤسسات حقوقی در دو نوع غیرانتفاعی یا غیرتجاری با هدف انجام اموری غیر از فعالیت‌های تجاری راه اندازی می‌شوند. این مؤسسات می‌توانند به عنوان امور خیریه، پژوهش‌های…