ثبت شرکت در منطقه آزاد با امتیازات بیشتری برای شما به همراه خواهد بود و این موضوعی است که به هنگام سرمایه گذاری و شروع فعالیت تجاری تان باید به آن توجه داشته باشید.
چنانچه در مورد قوانین و شرایط ثبت شرکت در مناطق آزاد اطلاعاتی ندارید این متن را انتها مطالعه کنید. ما در این مقاله قصد داریم در مورد طریقه ثبت شرکت در این مناطق، هزینه ها، مدارک مورد مورد نیاز، مزیت های ثبت شرکت و معایب آن با شما صحبت کنیم.
طریقه ثبت شرکت در مناطق آزاد
- فردی که قصد دارد در منطقه آزاد تجاری شرکتی را ثبت کند باید به معاونت اقتصادی سازمان مراجعه کرده و برای ثبت شرکت درخواست صدور مجوز خود را ارائه دهد.
- در قدم بعدی یک فرم تقاضا در اختیار فرد قرار داده می شود. این فرم باید تکمیل شود و اطلاعات مورد نیاز بدون کوچکترین اشتباهی باید ثبت گردد.
- در مرحله سوم نام انتخابی شرکت باید مورد تایید قرار بگیرد.
- در مرحله بعدی مجوز سرمایه گذاری به متقاضی ثبت شرکت ارائه شده و در صورتی که نیاز به کسب مجوزهای لازم باشد به ارگان های مربوطه ارجاع داده می شود.
- مدارک ثبتی شرکت در اختیار متقاضی قرار داده می شود تا آنها را تکمیل کرده و در نهایت مجددا به اداره ثبت شرکت ها ارائه می شود.
- در قدم بعدی کلیه مدارک باید توسط کارشناسان بررسی شود و در صورتی که نقصی در آنها وجود داشته باشد رفع عیب گردد.
- پرداخت هزینه های مربوط به ثبت شرکت بعد از بررسی مدارک ثبت شرکت توسط کارشناسان و تایید آنها صورت می گیرد که در ادامه در مورد آن نیز صحبت خواهیم کرد.
- با پرداخت هزینه ها، شرکت مذکور در دفاتر ثبت شرکت ها ثبت شده و یک نسخه از مدارک به متقاضی تحویل داده می شود.
- در نهایت نیز باید یک آگهی در روزنامه های رسمی شرکت به چاپ برسد و یک نسخه از آن در اختیار واحدی که مسئول صدور مجوز است قرار گیرد.
شرایط ثبت شرکت در مناطق آزاد
شما اگر بخواهید به صورت قانونی و رسمی به فعالیت مشغول شده و در مناطق آزاد کشور شرکتی را ثبت کنید باید به شرایطی و مقرراتی که برای آن تعیین شده اشراف و اطلاع کامل داشته باشد. شرایط ثبت به شرح زیر است:
- نامی که برای شرکت انتخاب می کنید باید به زبان فارسی و همراه با علامت های اختصاری باشد.
- میزان آورده و یا میزان سرمایه شرکت باید به صورت دقیق مشخص گردد.
- حوزه فعالیت شرکت ثبت شده در منطقه آزاد تجاری باید مشخص شود.
- تابعیت شرکت یا موسسه نیز از دیگر شرایط مطرح شده برای ثبت در مناطق آزاد تجاری است.
هزینه ثبت شرکت در مناطق آزاد
- از عواملی که بر روی هزینه ثبت شرکت ها تاثیر گذار است، نوع شرکت تجاری است.
- مورد دیگری که باید به هزینه های ثبت اضافه شود هزینه مربوط به چاپ آگهی است. همان طوری که در قسمت مراحل ثبت شرکت در این مناطق به آن اشاره کردیم شما باید آگهی ثبت شرکت را در روزنامه کثیرالانتشار به چاپ برسانید تا اگر فردی در مورد آن ادعایی دارد بدین واسطه ادعا و اعتراض خود را مطرح کند.
چاپ این آگهی نیز برای شما هزینه دارد و معمولا تعداد سطرها و نوع روزنامه باعث تغییر قیمت خواهد شد. هرچه تعداد اعضای شرکت بیشتر بوده و موضوعی که شرکت در آن فعالیت می کند طولانی تر باشد هزینه چاپ آگهی افزایش پیدا خواهد کرد.
مدارک ثبت شرکت در مناطق آزاد
یکی از مهم ترین مدارک ثبت شرکت در منطقه آزاد اظهارنامه است. تنظیم اظهارنامه باید نهایتا تا سه ماده بعد از تاریخ اعلام شرکت ثبت شده صورت گیرد.
از دیگر مدارکی که برای ثبت شرکت باید اعلام گردد می توان به اساسنامه تنظیمی شرکت، صورتجلسه مجمع عمومی افرادی که شرکت را تاسیس کرده اند، صورتجلسه اولین جلسه ای که اعضای هیات مدیره تشکیل داده اند، مجوز فعالیت در منطقه آزاد که توسط سازمان منطقه آزاد صادر شده و همچنین گواهی بانکی صادر شده توسط یکی از بانک های منطقه نیز باید ارائه گردد.
شرکت هایی که قصد دارند در حوزه بیمه وارد شوند و در مناطق آزاد شرکتی را ثبت کنند علاوه بر تمام مدارک بالا باید از شرکت بیمه ایران نیز مجوز دریافت کرده باشند.
مزایای ثبت شرکت در مناطق آزاد
- برخورداری از معافیت 20 ساله مالیاتی
- سهل و ساده شدن واردات کالاهای مجاز
- معاف شدن از حقوق گمرکی برای وارد کردن مواد اولیه ماشین های صنعتی
- ساده تر شدن مراحل صادر کردن کالا
- کاهش نرخ محاسبه هزینه های مربوط به انرژی
- حمایت از سرمایه گذاران خارجی
- صادرات کالا به کشورهای خارجی بدون آنکه نیاز باشد عوارض گمرک پرداخت گردد
- انتقال نامحدود ارز به دیگر مناطق آزاد در کشور ایران یا سایر کشورها
- ساده تر شدن مقررات مربوط به پذیرش نیروهای کاری ماهر
- سهولت در ثبت شرکت ها، موسسات صنعتی و فرهنگی
معایب ثبت شرکت در منطقه آزاد
با وجود اینکه ثبت شرکت در منطقه آزاد مزیت های زیادی با خود به همراه دارد، متاسفانه ممکن است معایبی نیز داشته باشد. برای مثال یکی از معایب ثبت شرکت در این مناطق افزایش امکان قاچاق کالا به کشور است.
از دیگر معایبی که می توان برای ثبت شرکت در مناطقی همچون کیش، قشم، ماکو، اروند، ارس و سایر مناطق آزاد کشور نام برد افزایش نسبت واردات کالا به صادرات است. این مورد ممکن است تولید داخل را با چالش هایی مواجه کند و وضعیت را برای کسانی که در کشور مشغول به تولید هستند وخیم کند.
ثبت شرکت در منطقه آزاد و کیش
ثبت شرکت در این منظقه ها و همچنین جزیره کیش مزیت های زیادی دارد که بخشی از آنها در قسمت مزیت های ثبت شرکت در مناطق آزاد عنوان کردیم. برای آنکه بتوانید در این جزیره شرکتی را ثبت کنید باید مدارک مورد نیاز را آماده کرده و در اختیار اداره ثبت شرکت ها قرار دهید و کلیه مراحلی که ذکر کردیم را قدم به قدم طی کنید تا شرکت به صورت رسمی ثبت گردد.
امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده باشد.