[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.17.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_row _builder_version=”4.17.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.17.3″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_code _builder_version=”4.17.3″ _module_preset=”default” hover_enabled=”0″ global_colors_info=”{}” sticky_enabled=”0″]
ثبت شرکت مختلط سهامی و غیرسهامی
ثبت شرکت مختلط سهامی و غیرسهامی، معمولا در شرکتهایی کاربرد دارد که شرکای آن جایگاه مشابهی ندارند و مسئولیت و حدود اختیارات شرکای آن با یکدیگر متفاوت است. ثبت این نوع شرکتها زمانی انجام میشود که فردی با فعالیت اقتصادی، برای جلوگیری از قرض کردن پول از کسی، اقدام به اضافه کردن چند شریک در شرکت خود میکند. مسئولیت شرکای جدید تنها به میزان سرمایه آنها خواهد بود و مسئولیت دیگر تعهدات شرکت به عهده خود فرد گذاشته میشود. در این صورت به دلیل اینکه مسئولیت شرکا با یکدیگر متفاوت است، شرکت، تبدیل به یک شرکت مختلط میشود.
ثبت شرکت مختلط سهامی عام یا سهامی خاص، دیگر موضوع مورد بحث ما در این مقاله از سامانه آگاه ثبت می باشد و قصد داریم به آموزش آن بپردازیم. برای ثبت شرکتهای مختلط سهامی عام یا خاص نیاز به تهیه مدارک مورد نیاز و شرایط آن است، همچنین برای ثبت و تاسیس هر شرکتی هزینه های خاصی لازم است تا پروسه تکمیل شود. بسیاری از افراد برای راه اندازی شرکتهای مختلف، با توجه به انوع آنها و تنوعی که وجود دارد، نمی دانند کدام نوع شرکت برایشان مناسب است. اگر قصد دارید تا شرکت تجاری خود را از نوع مختلط انتخاب کنید، پیشنهاد می کنم تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
ثبت شرکت مختلط سهامی چیست؟
خب پیش از این که سراغ روش های ثبت شرکت و آموزش و مدارک لازم برویم، بهتر است بررسی کنیم که اصلا شرکتهای مختلط چه ویژگی هایی دارند و هدف از تشکیل آنها چیست؟ برای تعریف این دسته از شرکتها باید گفت: شرکت مختلط سهامی میان شرکای تضامنی و سهامی تشکیل می شود یا به زبان ساده تر، برآیند و ترکیبی از شرکتهای تضامنی و سهامی هستند که با یکدیگر واژه ای به نام مختلط را تشکیل می دهند. بصورت کلی شرکتهای تجاری از شرکای مختلفی تشکیل می شوند که در این نوع، شرکا شامل تضامنی و سهامی هستند.
شرکت مختلط سهامی و غیرسهامی چیست؟
شرکت سهامی، بر طبق ماده 21 قانون تجارت، یکی از انواع شرکت ها محسوب می شود و به شرکتی اطلاق میشود که برای امور تجاری تشکیل شده است و سرمایه آن به سهام تقسیم میشود. مسئولیت صاحبان سهام نیز به میزان سهام آنها محدود خواهد بود. از طرفی شرکتی که سرمایه آن به سهام تقسیم نشود را شرکت غیرسهامی میخوانند.
شرکت مختلط سهامی و غیرسهامی، همانطور که از نام آن مشخص است، به شرکتی گفته میشود که از ترکیب چند شرکت به وجود آمده است. به عبارت دیگر شرکت مختلط، دارای چند شریک ضامن یا با مسئولیت محدود یا شرکای سهامی است. شرکای شرکتهای مختلط میتوانند شامل چند شریک ضامن به همراه چند شریک با مسئولیت محدود باشند. بر اساس نوع شرکایی که یک شرکت مختلط را تشکیل میدهند، شرکت مختلط به دو نوع شرکت مختلط سهامی و شرکت مختلط غیرسهامی تقسیم میشود که هر کدام دارای قوانین و شرایط مختص به خود هستند.
شرایط ثبت شرکت مختلط سهامی و غیرسهامی
برای ثبت قانونی و رسمی این گروه از شرکتها در سامانه ثبت شرکتها نیاز به فراهم کردن شرایط زیر است.
برای تاسیس و ثبت نیاز به حضور شرکای سهامی و تضامنی بصورت 1 شریک تضامنی و تعدادی سهامدار ( حداقل) می باشد.
همانطور که اشاره شد، شرکت مختلط، بر اساس نوع شرکای تشکیلدهنده آن شرکت، میتواند به دو نوع شرکت مختلط سهامی و غیرسهامی تقسیم شوند. هر یک از شرکتهای مختلط سهامی و غیرسهامی دارای شرایط ثبت متفاوتی هستند در ادامه به شرایط ثبت شرکت مختلط سهامی و غیرسهامی اشاره میکنیم.
شرکت مختلط سهامی
برای ثبت شرکت مختلط سهامی، شرایط زیر الزامی است:
- تهیه اساسنامه یا شرکتنامه که امور اساسی شرکت را در بر میگیرد.
- پرداخت ثلث سرمایه نقدی و همچنین اعلام تعهد دو ثلث دیگر
- ارزیابی سهم الشرکه غیرنقدی و تحویل آن به شرکت
- تعیین سهام یا قطعات قیمت حداقل، با توجه به سرمایه شرکت
- تهیه رسید سرمایه به صورتی که است و همچنین اعلام آن با تصریح به این که سرمایه در تحویل شرکت است.
- تعیین اسامی و مشخصات شرکا سهامی به همراه میزان سهام آنها و شریک یا شرکای ضامن با میزان سهم الشرکه
شرکت مختلط غیرسهامی
برای ثبت شرکت مختلط غیرسهامی داشتن شرایط زیر الزامی است:
- برای تشکیل شرکت مختلط غیرسهامی، حضور حداقل یک شریک ضامن و یک شریک با مسئولیت محدود الزامی است.
- اولین گام برای تاسیس یک شرکت مختلط غیرسهامی، تنظیم یک شرکتنامه بین شرکا است.
- تدوین اساسنامه شرکت که شامل نحوه اداره امور شرکت و حقوق و اختیارات شرکا است.
- یکی از شرکای ضامن باید به عنوان مدیریت شرکت تعیین شود. البته در صورتی که شرکای ضامن رضایت داشته باشند، میتوان یکی از شرکای با مسئولیت محدود را نیز به عنوان مدیریت انتخاب کرد.
- در صورتی که یکی از شرکا با مسئولیت محدود برای شرکت معاملهای انجام دهد، مسئولیت او در برابر تعهدات این معامله تضامنی خواهد بود. مگر اینکه در معامله او را به عنوان نماینده شرکت معرفی کنند.
- شرکا با مسئولیت محدود از آن جایی که حق نظارت کامل را به امور شرکت دارند، باید به کلیه اسناد، مدارک و دفاتر شرکت دسترسی داشته باشند.
- شرکای با مسئولیت محدود توانایی واگذاری تمام یا بخشی سهام خود را بدون رضایت دیگر شرکا به شخص ثالثی ندارد.
مدارک ثبت شرکت مختلط سهامی و غیرسهامی
ثبت شرکت مختلط سهامی و غیر سهامی، هر کدام نیازمند مدارکی هستند که باید نسبت به فراهم کردن آنها پیش از ثبت اقدام شود. در ادامه به مدارک ثبت شرکت مختلط سهامی و غیر سهامی ، اشاره میشود:
مدارک ثبت شرکت مختلط سهامی
برای هر نوع شرکتی که در ایران یا خارج از کشور قرار است بصورت رسمی و قانونی به ثبت برسد، مدارک خاصی لازم است. برای این نوع شرکت شما نیاز به تهیه مدارک زیر دارید و در هر کجا که نیاز به راهنمایی بیشتر داشته باشید می توانید با کارشناسان و مشاوران ما در ارتباط باشید.
- یک نسخه مصدق از شرکتنامه
- یک نسخه مصدق از اساسنامه
- اسامی مدیر یا مدیران شرکت
- تعهد پرداخت تمام سرمایه و پرداخت واقعی حداقل یک سوم از آن سرمایه که به امضای مدیر شرکت رسیده باشد.
- سوابق مصدق از تصمیمات مجمع عمومی در موارد مذکور در مواد 40، 41 و 44
- تعهد پرداخت تمام سرمایه نقدی شرکای ضامن و تسلیم تمام سرمایه غیرنقدی با تعیین قیمت حصههای غیرنقدی که به امضای مدیر شرکت رسیده باشد.
مدارک ثبت شرکت مختلط غیرسهامی
برای ثبت شرکت مختلط غیرسهامی مدارک زیر مورد نیاز هستند:
- فهرست اسامی اعضای شرکت
- شرکتنامه رسمی که به امضای تمام شرکا رسیده باشد.
- اساسنامه شرکت که به امضا و تایید تمام شرکا رسیده باشد.
- تعهد پرداخت سرمایه شرکت و حداقل پرداخت یک سوم از سرمایه شرکت که به امضای مدیر شرکت رسیده باشد.
- صورت جلسه اولین مجمع عمومی موسسین شرکت
- مجوز فعالیت شرکت
- مدارک احراز هویت هر یک از اعضای شرکت
- گواهی عدم سوء پیشینه تمامی اعضای شرکت
- اطلاعات کامل آدرس محل شرکت
هزینه ثبت شرکت مختلط سهامی و غیرسهامی
هزینه ثبت شرکت مختلط سهامی و غیرسهامی، بسته به نوع فعالیت میتواند متفاوت باشد. هزینه ثبت شرکتهای مختلف در ایران بر اساس نوع شرکتها میتواند متفاوت باشد. برای اطلاع یافتن از هزینه دقیق ثبت شرکت مختلط سهامی و غیرسهامی، میتوانید با کارشناسان ما در سامانه آگاه ثبت ارتباط برقرار کنید و بر اساس تعرفه روز، هزینههای دقیق به شما اعلام خواهد شد.
هزینه ثبت شرکت مختلط سهامی
همانطور که در ابتدای مقاله ذکر شد برای تاسیس و ثبت شرکتهای نیاز به پرداخت هزینه ثبت شرکت مختلط سهامی است. برای محاسبه قیمت و تعرفه های موجود در این نوع شرکتها، باید بر اساس شرایط مختلفی آن را محاسبه کرد. بصورت کلی بر اساس فاکتور های متنوعی مثل: نوع شرکت، روش انجام و پیگیری ثبت شرکت، هزینه وکالت، تهیه مدارک، انتشار آگهی ثبت شرکت و … دارد.
مراحل ثبت شرکت مختلط سهامی و غیرسهامی
ثبت شرکت مختلط سهامی و غیرسهامی دارای مراحلی است که باید طبق این مراحل، نسبت به ثبت شرکت اقدام شود. در ادامه به مراحل ثبت شرکت مختلط سهامی و غیرسهامی میپردازیم:
برای تاسیس شرکت مختلط سهامی و غیر سهامی و مشاوره رایگان فرم زیر را ارسال کنید:
- اولین مرحله برای ثبت شرکت مختلط سهامی و غیرسهامی، مراجعه به سامانه اداره ثبت شرکتها به نشانی http://irsherkat.ssaa.ir است.
- سپس اطلاعات درخواستی در سامانه را تکمیل کرده و مدارک مورد نظر را بارگذاری کنید.
- فرم انتخاب نام شرکت با تعیین پنج نام به ترتیب اولویت در مرحله بعد باید تکمیل شود.
- پس از بارگذاری مدارک، کارشناسان اداره ثبت به بررسی مدارک میپردازند.
- دریافت تاییدنامه پذیرش اینترنتی پس از تایید مدارک توسط اداره ثبت انجام میشود.
- در مرحله بعدی باید کلیه مدارک از طریق اداره پست ارسال شود. البته لازم به ذکر است که در باجههای پستی باید مدارک در پاکتهای مخصوص اداره ثبت شرکتها ارسال شود.
- سپس شماره مرسوله پستی باید در سامانه اداره ثبت شرکتها وارد شود.
- آخرین مراحل ثبت شرکتها باید به صورت حضوری انجام شود؛ بنابراین متقاضی یا وکیل شرکت باید به صورت حضوری خود را به اداره ثبت شرکتها برسانند.
- آخرین مرحله، چاپ آگهی تاسیس شرکت در روزنامه رسمی است.
مشخصات شرکت مختلط سهامی
- ثبت شرکت مختلط سهامی، از ویژگی های خاصی طبعیت می کند و باید نکات مهمی را در نظر گرفت.
- در گام اول باید اقدام به انتخاب اسم شرکت کرد که قوانین خاص خود را داشته و می توان با استعلام اسم شرکت، بهترین گزینه را انتخاب کرد.
- در قدم دوم واژه مختلط در کنار اسم شرکت باید درج شود.
- از آنجایی که ثبت شرکت مختلط شامل: سهامی و غیر سهامی می باشد، اگر از واژه سهامی در اسم شرکت استفاده شود، مشکلی برای ثبت به وجود نخواهد آمد.
- همانطور که ذکر شد ثبت شرکتهای مختلط سهامی دارای شرکای تضامنی است، از همین رو نام یکی از شرکا تضامنی باید در اسم شرکت درج شود.
- ثبت این نوع شرکتها حتما باید متشکل از دو گروه سهامدار تضامنی و سهامی باشد.
اعضای شرکت مختلط سهامی و غیرسهامی
طبق ماده 162 قانون تجارت، شرکت مختلط سهامی و غیرسهامی که بین یک عده شرکا سهامی و یک یا چند نفر شریک ضامن تشکیل میشود، باید دارای حداقل 4 نفر باشد. سه نفر از اعضا باید شریک سهامی و یک نفر شریک ضامن باشد. سرمایه هر یک از شرکای سهامی میزان مسئولیت آنها را مشخص میکند اما شریک ضامن، مسئولیت تمام قروض شرکت را به عهده دارد. از میان شرکا نیز باید یک هیات نظار متشکل از حداقل سه نفر تشکیل شود که نظارت بر دفاتر، صندوقها و کلیه اسناد شرکت را بر عهده داشته باشند.
ثبت آنلاین شرکت مختلط سهامی و غیرسهامی
ثبت آنلاین شرکت مختلط سهامی و غیرسهامی خود را به سامانه آگاه ثبت بسپارید. این سامانه در سریعترین زمان ممکن و همچنین با کمترین هزینه، به ثبت شرکتهای مختلط شما میپردازد. برای ثبت شرکت آنلاین مختلط سهامی و غیرسهامی، کافی است از طریق این صفحه یا مراجعه به صفحه لینک شده، درخواست خود را بصورت غیر حضوری درج نمایید. ثبت آنلاین انواع شرکتهای تجاری اعم از شرکت سهامی خاص، سهامی عام، مسئولیت محدود، تضامنی، تعاونی، نسبی و مختلط سهامی و غیرسهامی خود را به سامانه آگاه ثبت بسپارید.
حداقل سرمایه برای ثبت شرکت مختلط سهامی و غیرسهامی
در شرکتهای مختلط سهامی حداقل شرکا باید دو نفر باشد و حداقل سرمایه برای ثبت شرکت مختلط سهامی، محدودیت ندارد. در شرکت مختلط غیرسهامی نیز حداقل شرکا دو نفر و حداقل میزان سرمایه محدودیت ندارد.
تفاوت شرکای تضامنی و سهامی در شرکت مختلط چیست؟
در بسیاری از موسسات و شرکت های تجاری سرمایه افراد به واحد هایی با نام سهم تبدیل می شود. شرکای سهامی شرکتهای مختلط نیز به همین صورت هستند و سرمایه آنها در غالب سهام تبدیل می شود. در طرف دیگر شرکای تضامنی که از واژه ضمانت تشکیل شده اند، سرمایه خود را در غالب سهام تحویل نمی گیرند. یعنی در برابر کلیه بدهی ها، سود ها و گردش های مالی مسئولیت داشته و بر اساس قوانین خاص سنجیده می شوند.
مدت زمان ثبت شرکت مختلط سهامی و غیر سهامی در ایران
منظور از اینکه عنوان این قسمت ثبت شرکت در ایران می باشد، این نیست که شما فقط می توانید این نوع از شرکت را در کشور ایران تاسیس و ثبت کنید. بلکه با استفاده از مشاوره رایگان ثبت شرکت مختلط سهامی می توانید شرکت دلخواه خود را در ایران یا سایر کشور های دنیا به صورت رسمی و قانونی به ثبت برسانید. برای بررسی مدت زمانی که طول می کشد تا نتیجه نهایی را دریافت کنید، بستگی به نحوه و روش های انجام دارد.
اگر بصورت شخصی قصد پیگیری مراحل ثبت شرکت را دارید، ممکن است بازه ای بین 2 الی 3 ماه را منتظر باشید. اما اگر با استفاده از موسسه حقوقی آگاه ثبت مراحل را پیگیری نمایید، به دلیل ارتباطات و تجربه بالای وکلا و کارشناسان، می توانید در سریع ترین زمان به نهایی شدن روند ثبت شرکت مختلط سهامی خود کمک شایانی کنید.
مشاوره رایگان ثبت شرکت مختلط سهامی و غیرسهامی
ثبت شرکت مختلط سهامی و غیرسهامی در ایران دارای شرایط، مدارک و مراحل مختلفی است که ممکن است در نگاه اول موسسین را سردرگم کند. مشاورین و متخصصین حاضر در سامانه آهگاه ثبت، با مشاوره رایگان در خصوص ثبت شرکت مختلط سهامی و غیرسهامی، میتواند شما را در این مسیر پر پیچ و خم راهنمایی کند.
ثبت شرکت مختلط سهامی و غیر سهامی در سامانه آگاه
با ایجاد یک شرکت مختلط سهامی و غیرسهامی میتوانید از مزایای شرکتهای مختلف استفاده کنید. افراد با تاسیس شرکت مختلط سهامی و غیرسهامی میتوانند به جای قرض گرفتن، چند شریک به شرکت خود اضافه کنند. در صورت روبرو شدن با هر سوال و مسئلهای، میتوانید با مشاورین سامانه آگاه ثبت ارتباط بگیرید و از راهنمایی و مشاوره آنان استفاده کنید.
سوالات متداول
هزینه ثبت شرکت مختلط سهامی چقدر است؟
هزینه ثبت شرکت بر اساس شرایط مختلفی در نظر گرفته می شود و از رقم 800 هزار تومان شروع خواهد شد، برای اطلاع دقیق از قیمت با کارشناسان ما تماس بگیرید
درج واژه سهامی در شرکتهای مختلط سهامی جایز است؟
به دلیل اینکه این گروه از شرکتها در دو بخش سهامی و غیر سهامی تقسیم می شوند، می توان در هنگام انتخاب اسم شرکت از این واژه استفاده کرد
[/et_pb_code][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]