افزایش سرمایه

نحوه افزایش سرمایه شرکت

قطعا می دانید که ثبت شرکت و به منظور تاسیس و ادامه ی فعالیت خود به سرمایه نیاز دارد مبحثی که قرار است امروز در رابطه با آن با یک دیگر صحبت کنیم این است که منظور از افزایش سرمایه به صورت آورده نقدی در شرکت ها چیست؟ لازم به ذکر است که یکی از راه های تامین مالی شرکت سرمایه گذاری است که این سرمایه به شکل ها و روش های خاصی وارد شرکت می شود. روند کار به این شکل است که هیات مدیره با دلایل کافی یک سری پیشنهادات را مطرح می کند و این پیشنهادات در مجمع عمومی شرکت بررسی می شوند و بعد از بررسی این پیشنهاد ها رد و یا قبول می شوند.

منظور از آورده نقدی در شرکت ها چیست؟

نکته ی خیلی مهمی که در این جا است این است که سهام شرکت بعد از افزایش سرمایه تغییر می کند. ما در بخش های بعد از این مقاله ازسامانه آگاه ثبت، به انواع افزایش سرمایه می پردازیم و برای هر کدام یک سری توضیحات اضافه می کنیم پس با ما همراه باشید.

انواع افزایش سرمایه

طریقه افزایش سرمایه

افزایش سرمایه انواع و اقسام متفاوتی دارد که در این بخش به آن می پردازیم.

  • افزایش سرمایه به صورت آورده نقدی
  • افزایش سرمایه با صرف سهام
  • افزایش سرمایه با سود انباشته
  • افزایش سرمایه با تجدید ارزیابی و دارایی ها
  • و غیره

آورده نقدی چگونه سرمایه را بالا می برد

افزایش سرمایه با پول نقد

آورده نقدی یکی از ساده ترین روش  هایی است که سرمایه ی شرکت بالا می رود همین آورده نقدی است. زمانی که شرکت سود انباشته نداشته باشد اما نیاز به منبع مالی داشته باشد سهامداران باید آورده نقدی داشته باشند تا نیاز مالی شرکت تامین شود. شایان به ذکر است که با توجه به مقدار آورده حق تقدم سهام سهامداران مشخص می شود. اگر می خواهید بدانید که قیمت و تعداد سهامتان بعد از آورده نقدی چه قدر بیش تر شده است باید از فرمول محاسبه افزایش سرمایه استفاده کنید. راه های زیادی وجود دارد تا این فرمول را متوجه شوید و یا این که می توانید از کسی بخواهید تا این کار را برای شما انجام بدهد و وضعیت سهام خود را مشخص کنید. در چنین مواقعی شما تا مدت دو ماه زمان دارید تا برای معامله از اوراق استفاده کنید که به این مهلت، مهلت پذیره نویسی می گویند.

  1. پرداخت مبلغ اسمی: در چنین مواقعی سهامدار به ازای هر سهم باید مبلغی را به شرکت بپردازد. چنان چه این مراحل افزایش سرمایه رد شد حق تقدم سهام دار به سهم عادی تبدیل می شود.
  2. فروش حق تقدم: اگر قصد ندارید از حق تقدم خود استفاده کنید باید آن را بفروشید. شاید تا به حال نمی دانستید که حق تقدم نیز مانند سهام عادی قابل خرید و فروش است‌. اگر از این حق تقدم استفاده نکنید و یا این که آن را نفروشید شرکت حق تقدم شما را از طریق بورس می فروشد و بعد از کسر کارمزد مابقی پول را به حساب شما واریز می کند. بیاید تا در ادامه ی این مقاله به دیگر روش های افزایش سرمایه بپردازیم .

افزایش سرمایه از طریق سود انباشته

باید به این نکته اشاره کنیم که شرکت ها سالانه درصدی از سود فرد را بر می دارند و در یک حساب جداگانه ای نگه می دارند.  سود انباشته در صورت مالی ثبت می شود. گاهی اوقات سهام دار تصمیم می گیرد که از طریق سود انباشته ای که در شرکت دارد سهام خود را بالا می برد و از این طریق سرمایه وی بابا می رود و دارایی شرکت نیز بالا می رود و از آن طریق شرکت در کار های دیگر سرمایه گذاری می کند و با این بدهی های خود را پرداخت می کند.

افزایش سرمایه با صرف سهام

در روش افزایش سرمایه با صرف سهام شرکت سهام خود را مقداری بالا تر از قیمت اسمی و از راه پذیره نویسی می فروشد و این ما به تفاوت فروش و قیمت اسمی را به حساب اندوخته واریز می کند و به جای آن سهم جدید به سهامداران می دهد. در واقع باید خدمتتان عرض کنیم که منظور از صرف سهام ما به تفاوت ارزش بازاری و اسمی سهام است و شرکت می تواند از روش های زیر برای صرف سهام استفاده کند‌. شایان ذکر است که شرکت می تواند برای فروشاز حق تقدم و یا سلب حق تقدم استفاده کند.

  • تقسیم اضافه ارزش بیم سهامداران قبلی به صورت نقد
  • واگذاری سهام جدید به سهامداران قبلی
  • انتقال اضافه ارزش به اندوخته شرکت

افزایش سرمایه تجدید ارزیابی دارایی

در این روش به سراغ دارایی های ثبات مشهود می روند. در روش تجدید ارزیابی دارایی ها به  سراغ دارایی هایی هم چون زمین،  ابزار و تجهیزات و ماشین آلات می روند و یک بار دیگر ارزش این دارایی ها را چک می کنند و به عبارتی می توان گفت که ارزش دارایی ها را به روز می کنند. از آن جایی که داخل ترازنامه بدهی شرکت نشده است سرمایه باید بیش تر شود. در این فرایند پولی به حساب شرکت واریز نمی شود فقط صورت های مالی تغییر می کنند و تعداد سهام سهامداران کم و زیاد  می شوند.

جمع بندی

باید خدمتتان عرض کنیم که هر اتفاقی که در شرکت می افتد و هر سود و زیانی که اتفاق می افتد شامل کسانی می شود که د ر آن دوره در شرکت سهامدار شرکت بوده است. دقت کنید بعد از این که مسئله ی افزایش سرمایه در مجمع عمومی به تصویب رسید باید در روزنامه کثیر الانتشار به مردم آگاهی داده شود.  تا به این جا انواع و اقسام افزایش سرمایه را با یک دیگر مرور کردیم . می توان گفت که ساده ترین روش افزایش سرمایه آورده نقدی است که سهامدار مبلغی را به حساب شرکت واریز می کند و از طریق آن سهام خود را در شرکت بالا می برد و شرکت نیز جان تازه ای می گیرد و با قدرت به فعالیت خود ادامه می دهد. شما می توانید از طریق مقاله های گوناگون و افراد  متخصص در این امر اطلاعات بیش تری در این باره کسب کنید .

 

سوالات متداول

انواع افزایش سرمایه پس از ثبت شرکت کدام اند؟

افزایش سرمایه به صورت آورده نقدی، افزایش سرمایه با صرف سهام، افزایش سرمایه با سود انباشته و افزایش سرمایه با تجدید ارزیابی و دارایی ها شامل انواع افزایش سرمایه شرکتهای تجاری و غیر تجاری می باشند.

مجوز های لازم برای افزایش سرمایه شرکتها شامل چه مواردیست؟

برای اطلاع از مجوز های فعالیت بسته به نوع شرکت تجاری شما، می توانید با کارشناسان ما در آگاه ثبت تماس بگیرید و مشاوره دریافت کنید.

 

دیدگاه های دیگران
هیچ نظری وجود ندارد.

دیدگاه خود را ثبت کنید

آخرین مقالات

مشاهده همه

تمدید برند

از مهم‌ترین ویژگی‌های مشاغل و کسب و کارهای موفق، داشتن علامت تجاری و برند است. اما هر برند ثبت شده دارای اعتبار محدود می‌باشد و برای استفاده…

ثبت شرکت رایگان

ثبت شرکت رایگان در انواع شرکتهای : سهامی عام، سهامی خاص، مسئولیت محدود، تضامنی، تعاونی، نسبی، مختلط سهامی و غیر سهامی، دانش بنیان و … توسط سامانه…

ثبت شعبه و نمایندگی شرکت

شرکت‌ها و اشخاص حقوقی، گاهاً قصد دارند کسب و کار و فعالیت خود را گسترش دهند و خدمات مربوط به کسب و کار خود را در نقاط…

ثبت مؤسسه حقوقی

مؤسسات حقوقی در دو نوع غیرانتفاعی یا غیرتجاری با هدف انجام اموری غیر از فعالیت‌های تجاری راه اندازی می‌شوند. این مؤسسات می‌توانند به عنوان امور خیریه، پژوهش‌های…